Helyi közélet

2023.11.27. 20:18

A dorozsmai hősöket ünnepelték hétfőn (Fotók)

Sokszoros véradóknak mondtak köszönetet Kiskundorozsmán hétfőn. A Vöröskereszt munkatársai és Ruzsa Roland képviselő ajándékkal és oklevéllel fejezte ki háláját a sok segítségért.

Kiss Anna

Fotó: Karnok Csaba

Minden évben november 27-én a magyar véradókat ünnepeljük, akiknek ezen a napon országszerte köszöntet mondanak önzetlenségükért és tenni akarásukért. Így tettek hétfőn Kiskundorozsmán is, ahol a Petőfi Sándor Művelődési Házban ajándékot és oklevelet kaptak a sokszoros véradók a Magyar Vöröskereszt Csongrád-Csanád Vármegyei Szervezetének munkatársaitól és Ruzsa Roland önkormányzati képviselőtől.

Utóbbi az eseményen arról beszélt, hogy akik vért adnak, igazi hősök, hiszen emberi életeket mentenek meg általuk: egy véradó egyszerre három embertársán segít. Kiemelte, Magyarországon a normál vérkészlet biztosításához napi 1600-1800 véradásra van szükség. Hozzátette, ugyan Dorozsmán ezt a létszámot nem tudják biztosítani, de örömmel tölti el, hogy szép számmal szoktak jelen lenni minden helyi véradáson, a Vöröskereszttel közösen pedig mindenkinek ajándékokkal szokták meghálálni az önzetlen segítséget.

A Magyar Vöröskereszt adatai szerint 2022-ben már 846 ezer beteg gyógyulását segítette az a 282 ezer véradó, akik példaképként szolgálhatnak mindannyiunk számára.

Sólyom Etelka vármegyei véradásszervező koordinátor elmondta, minden évben apró meglepetéssel és megvendégeléssel készülnek a sokszoros véradók számára, így van ez idén is. Hozzátette, köszönik Ruzsa Rolandnak, hogy most is, valamint egész évben segíti a munkájukat és részt vesz a véradóeseményeken. Rámutatott, a véradók reményt és gyógyulást adnak a betegeknek, akik rá vannak szorulva. Megjegyezte, nagyon hálásak a segítségért mindenkinek.

A legtöbb alkalommal Berta István, Tóth Károly, Vörös László és Zsóri Tibor nyújtotta karját a településrészen a beteg emberekért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában