Korszerű ultrahang berendezést szeretnének beszerezni

2023.11.29. 16:20

Adventi koncerttel kezdődik a vásárhelyi kórház adománygyűjtése

Kovács Erika

Archív fotó: Kuklis István

A kórház november 20-án indította útjára a Reprodukciós Medicina Értéklánc Programot, amelynek célja, hogy növeljék az egészséges édesanyák és újszülöttek számát. Az egészségügyi intézmény munkatársai az oktatási intézményekben, rövid nevén ciklusoktatást tartanak majd, amely segít felismerni a normálistól eltérő endokrinológiai státuszt. Kérdőíves felmérést is terveznek, a szakorvosokat pedig továbbképezik. Egy korszerű ultrahang-diagnosztikai berendezést is be kívánnak szerezni. A mintegy 120 millió forintos projekthez adományokat gyűjtenek. A projekthez kapcsolódóan a Hódmezővásárhelyi-Makói Egészségügyi Ellátó Központ, a társadalmi felelősségvállalás jegyében, egy éves gyűjtési- és jótékonysági akciót indít útjára, amelyhez kapcsolódva különféle jótékonysági programokat szerveznek a Hódmezővásárhely és Makó térségében élőknek.

Az első adománygyűjtő programot december 12-én, 18 órakor rendezik meg. Az adventi jótékonysági koncert helyszíne a Református Ótemplom. Támogatói jegyeket – amelyek egyben a koncertre való belépőjegyek is – 2000, 3000 és 5000 forintért lehet vásárolni. A koncerten a Bethlen Gábor Református Gimnázium és a Péczely Attila Alapfokú Művészeti Iskola diákjai, pedagógusai lépnek fel.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában