Helyi közélet

2023.11.22. 20:07

Érdemes LED-cserét igényelni

Darók József

Illusztráció: Kiss Annamarie

A nagy érdeklődésre való tekintettel a szentesi önkormányzat ismét meghirdette ingyenes lakossági LED-izzó csere programját. A CYEB Energiamegoldások Kft. az önkormányzattal együttműködve ingyen biztosít LED-eket a régi, energiapazarló izzók helyett. Első körben közel ötszáz háztartásban igényelték.

A második programról tartott sajtótájékoztatón azt is részletezte Szabó Zoltán Ferenc polgármester, hogy december 15-ig azok regisztrálhatnak, akik az első körben nem tették, illetve nincs napelemes rendszer az otthonukban. Biztatja az izzócserére a lakosságot, hiszen a LED kíméli a környezetet, és jelentős megtakarítást jelent a rezsiben.

Regisztrálni a programba a ledcsere.hu oldalon lehet, néhány fontos tudnivalót is elárultak a tájékoztatón, így azt, hogy az regisztráljon, akinek a nevére szól a villanyszámla, meg kell adni személyes adatokat, illetve a villanyszámla alapján néhány adatot. Átvételi helyként Szentest kell megjelölni, a regisztráció a visszaigazoló e-mailben kapott linkkel lesz végleges. A gyermekkönyvtárban segítséget kérhetnek a regisztrációhoz.

A csomagokat jövő márciusban adják át, erről tájékoztatást kapnak a jelentkezők – mondta a polgármester, aki bízik abban, hogy minél többen regisztrálnak, már csak azért is, mert újabb ingyenes lehetőség LED-cserére valószínűleg nem lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában