Helyi közélet

2023.11.03. 16:20

Karácsonyi szeretet akciók

Imre Péter Géza

Gyermekek karácsonyát szeretnék szebbé tenni. Illusztráció.

Forrás: Shutterstock

A szegedi Karitáció Egészségügyi, Szociális és Kulturális Alapítvány Karitáció Angyalai nevű programját már negyedszer rendezik meg. Az elmúlt három karácsonyon ennek köszönhetően több mint 300 gyermek kapott ajándékot, és idén is legalább 100 gyereknek szeretnék elhozni, „szállítani” a karácsonyi csodát. A hírrel, a lehetőséggel azokhoz akarnak eljutni, akiknek segítségre van szükségük ahhoz, hogy a fenyő alá ajándék is kerüljön az ünnepen.

Honlapjukról kiderül, kizárólag Csongrád-Csanád vármegyéből fogadhatnak jelentkezőket. A szülőktől rövid bemutatkozást kérnek a családról, többek között a rajzoló, kérő gyermek nevét, életkorát, hogy a vármegye melyik városában, településén él, és a gyerek rajzát vagy levelét az Angyalokhoz. Kéréseik felkerülnek a Karitáció Angyalai listájára, és az első 100 jelentkező kívánságát, álmát váltják valóra. Ezeket november 15-én, 16 óráig várják e-mail-ben az [email protected] címre, vagy postai úton a 6725 Szeged, Kálvária tér 31. alatti irodájukba. A program során összegyűlt ajándékokat ünnepi csomagolásban adják majd át a gyerekeknek az IH Rendezvényközpontban.

A Kharisz Alapítvány pedig Szeretetdoboz néven indít gyűjtést a rászoruló családoknak, gyerekeknek november 10-e és december 16-a között. Aki segíteni akar, annak nincs más dolga – ahogy a felhívásban megfogalmazták –, mint keresni egy üres cipős dobozt, „és megtölteni olyan ajándékokkal, amit szívesen kapnál te is”. Majd a csomagolás után rá kell írni, hány éves fiúnak vagy lánynak szánják. Ahogy vallják, „az ünnep öröme mindenkinek jár!”. Gyűjtőpont a baksi húsbolt és vegyes élelmiszer üzletben a Fő utca 83. szám alatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában