Helyi közélet

2023.11.18. 13:12

Legendákkal találkoztunk a képregényfesztiválon – Galéria

Suki Zoltán

Fotó: Karnok Csaba

Ismét megrendezték a képregényfesztivált szombaton a szegedi Somogyi-könyvtárban. Most is rengeteg érdeklődő volt. Természetesen a legtöbben a Marvel és a DC óriáscégek kiadványaira voltak kíváncsiak, pedig azok szerintünk semmit sem érnek a legendás Kockás, vagy éppen a Kretén magazinhoz képest. A baj csupán annyi, hogy utóbbiakat – legalábbis a Kretént – csak öt szám erejéig sikerült feltámasztani.

Ez egyébként már a 15. Szegedi Képregényfesztivál és Vásár volt a Somogyi-könyvtárban. A fesztivál idei előadói az ország különböző részéről érkeztek. Az ismert és ismertségre pályázó képregényrajzolókat alkotás közben figyelhették meg a látogatók. Sőt, a vállalkozó kedvűek ceruzát ragadva társulhattak az alkotáshoz.

De a legfontosabb rész természetesen az adás-vétel volt a fesztiválon. Az egyik standon – ahogy fentebb írtuk – csak a DC kiadó füzeteit lehetett megvásárolni, és természetesen a Batman-képregények voltak a legkelendőbbek. Az egyik árustól megtudtuk, hogy bár még mostanában is a klasszikus képregényfüzetek fogynak a legjobban, de egyre többen keresik a könyv formátumban megjelent alkotásokat. Azt is elárulta, hogy hiába a szuperhősök, a Csillagok Háborúja semennyivel nem lett népszerűtlenebb, sőt, kifejezetten keresik Luke Skywalker kalandjait a vásárlók. A képregényekért pedig továbbra is egy-kétezer forintot kell fizetni, de vannak akár több tízezer, vagy éppen millió forintért elkelt darabok is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában