Makó

2023.11.22. 14:27

Segítség az állásukat elvesztő Continentalosoknak - Galéria

A Continental makói üzeméből most távozásra kényszerülő dolgozókat is segíteni fogja az önkormányzat, méghozzá fejenként 120 ezer forinttal – döntött szerdai ülésén a város képviselő-testülete. Szó esett a bőrgyógyászati szakrendelés és a szülészet sorsáról a makói kórházban, és az is kiderült, miért távozott a Hagymatikum igazgatója.

Szabó Imre

Continental, kórház, Hagymatikum, ezekről a témákról beszéltek a képviselők a testületi ülésen. Fotó: Szabó Imre

Ahogyan 2022 elején, úgy most is támogatja a makói önkormányzat a Continental helyi üzeméből elküldött, a városban lakó munkavállalókat – döntött szerdai ülésén a helyi képviselő-testület. Akkor fejenként 100 ezer forintot kapott a 64 érintett. Megírtuk: idén az év végéig 50 embertől válik meg a cég. A város a most munka nélkül maradókat is segíteni fogja. Az összeget Czirbus Gábor (Fidesz-KDNP) javaslatára, tekintettel az azóta történt fizetésemelésekre 120 ezer forintra emelte. Aki szeretne támogatást kapni, annak december 8-ig kell jelentkeznie a városházán.

A makói tagkórház működéséről, beruházásairól tájékoztatást nyújtó Kallai Árpád főigazgatótól Mucsi Tamás (DK) többek között azt kérdezte: Makón van-e bőrgyógyászati szakrendelés, illetve mikor indul újra a szülészet? A főigazgató elmondta, a bőrgyógyászat működését egyelőre Vásárhelyről átjáró orvosok biztosítják, de jövőre munkába áll Makón egy tavasszal szakvizsgázó doktornő, és az ortopédia esetében is van jelölt. 

 

A szülészet akkor indulhat újra, ha sikerül biztosítani a biztonságos működéshez szükséges stábot

 – tette hozzá. Dátumot nem mondott, de jelezte: szerte az országban probléma, ami itt is, nevezetesen hogy alig van fiatal szakember, aki a nyugdíjba vonultak helyét átvehetné.

Amikor a képviselők a Hagymatikum divízióvezetőjének, Lajtosné Papp Noéminek a lemondását tárgyalták, Mucsi Tamás kérdésére kiderült, miért távozott: Farkas Éva Erzsébet polgármester elmondta, családi okok miatt. Hadik György (Fidesz-KDNP) az általa vezetett bizottság javaslatát tolmácsolva indítványozta, hogy a testület köszönje meg a fürdővezető eddigi áldozatos munkáját. Ezt mindenki megszavazta. A holding vezérigazgatója, Ember Alex megerősítette, hogy Lajtosné távozásának oka személyes jellegű, és ő is maximálisan elégedett volt a tevékenységével. Ugyancsak elhangzott: amíg nem találják meg az utódját, helyettese, Gergely Gábor irányítja a Hagymatikumot. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában