Tudományos Diákköri Konferenciát rendezett a SZTE hódmezővásárhelyi mezőgazdasági kara

2023.12.06. 15:00

A klímaváltozáshoz kapcsolódott a legtöbb dolgozat

Kovács Erika

Idén 13 hallgató vett részt Hódmezővásárhelyen, a mezőgazdasági kar Tudományos Diákköri Konferenciáján. Fotó: Kovács Erika

A Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karán szerdán rendezték meg az egyetemi hallgatók Tudományos Diákköri Konferenciáját. Két szekcióban 13 hallgató mutatta be a TDK-dolgozatához kapcsolódó prezentációját, a növénytudományi szekcióban és a multidiszciplináris szekcióban helyet foglaló bíráló bizottságok előtt.

 Állattenyésztéssel, vadgazdálkodással, vidékfejlesztéssel, ökonómiával foglalkozó dolgozatokat készítettek hallgatóink. Azt vettük észre, hogy a tavalyi aszály és az ebből fakadó talajproblémák igen nagy hatással voltak az egyetemisták témaválasztására. Több dolgozatban is a talajjavítás, a vízhiány és a klímaváltozás kérdését elemezték. A növények oldaláról is megközelítették ezt a témát, például tőszámreakciókat vizsgáltak a kukoricánál

 – mondta Hupuczi Júlia főiskolai docens, a Tudományos Diákköri Tanács elnöke.

A verseny végén minden résztvevő egyetemi hallgató ajándékot kapott. Az SZTE Mezőgazdasági Kar hallgatói a sikeres TDK-szerepléssel mentesülnek a szakdolgozatvédés alól. A legjobbak továbbjutottak az Országos Tudományos Diákköri Konferenciára. Az OTDK-n résztvevő hallgatók pedig az SZTE Mezőgazdasági Kar szakirányú továbbképzésein tandíjmentességet nyerhetnek a képzés utolsó félévére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában