Szentes

2023.12.16. 11:00

Kadétok jártak a műszaki ezrednél

Az Árpád Fejedelem Katolikus Gimnázium és Technikum Honvéd kadétai látogatták meg a szentesi Műszaki Ezredet.

Delmagyar.hu

Forrás: MH II. Rákóczi Ferenc 14. Műszaki Ezred / Facebook

Fotó: Baranyai Erika Piros t.szds és Király Zoltán Gergely zls.

A kisteleki oktatási intézmény 2022-ben csatlakozott a Honvéd Kadét Programhoz, melyen keresztül a diákok betekintést nyernek a katonák életébe és elmélyítik a honvédelemmel kapcsolatos ismereteiket. – írja a MH II. Rákóczi Ferenc 14. Műszaki Ezred Facebook oldala.
 

Fotó: Baranyai Erika Piros t.szds és Király Zoltán Gergely zls.


Az iskola vezetése számára fontos, hogy a diákok ne csupán a hagyományos tanórák keretében szerezzenek elméleti tudást és ismeretet, hanem gyakorlati élményekkel szélesítsék látókörüket – személyes fejlődésük érdekében.  A program keretében első alakulatlátogatásuk a MH II. Rákóczi Ferenc 14. Műszaki Ezredhez vezetett, ahol egy alakulatbemutató és pályaorientációs előadás keretein belül megismerkedhettek a műszaki katonák életével. 

Fotó: Baranyai Erika Piros t.szds és Király Zoltán Gergely zls.

A diákok megtekintették a Búvár Bázist, a búvár képzés otthonát. Itt személyes történeteken keresztül megismerhették a műszaki búvárok speciális munkáját, felszerelését, valamint megtudták azt is, hogyan lehet valakiből katona-búvár. 

A Csapatmúzeumban – számos érdekesség mellett – a Műszaki Ezred története kelt életre előttük.  A Műszaki Támogató Zászlóalj telephelyénaz ezred mindennapi feladatai során használt nehéz munkagépek, ezek mérete és kimagasló kapacitása nyűgözte le őket. 
A Honvéd Kadét Program segítségével létrejött alakulatlátogatás nem csupán kirándulás volt, hanem élmény és tapasztalat. Reméljük, hogy alakulatunk hozzájárult a diákok szakmai és személyes fejlődéséhez. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában