Az elsősök rajzoltak, a nagyobbak leírták, mi jut eszükbe a karácsonyról

2023.12.14. 17:35

Szívekkel díszítették fel a Szeretet Fáját

Kovács Erika

Közel félezer kisdiák üzenettel ellátott szíve került fel a fára. Fotó. Kovács Erika

Piros szívekre írt üzenetekkel díszítették fel a kisiskolások a Szeretet Fáját Hódmezővásárhelyen, a Szent István király templom árkádja alatt.

A Szeretem Vásárhelyt Egyesület hatodik alkalommal szervezte meg a Szeretet Fája programot. Most ötszáz kisgyerek érkezett a térre, kezükben egy-egy piros szívvel, amelyhez a sablont mi adtunk. A gyerekek technika-, vagy rajzórán írtak ezekre a szívekre karácsonyi üzeneteket, a kisebbek pedig rajzoltak, hiszen ők még csak most tanulják a betűket. Nagyon sok szép gondolat született, voltak, akik versidézeteket választottak 

– mondta Walterné Böngyik Terézia, a Szeretem Vásárhelyt Egyesület elnöke, aki abban bízik, hogy a rendezvény hangulatát, élményét hazaviszik a diákok.

A most eljött ötszáz kisdiák közös élménnyel gazdagodott az ünnep azon üzenetével, amely azt hirdeti, hogy a karácsony egyik legfőbb értéke az, hogy együtt lehetünk 

– hangsúlyozta.

A Szeretem Vásárhelyt Egyesület felajánlások jóvoltából meg is vendégelte a félezer kisdiákot. A gyerekek szaloncukrot, diós és mákos kiflit kaptak. Közösen énekeltek, és együtt kiáltották: „Boldog karácsonyt mindenkinek!”

Walterné Böngyik Terézia elmondta, a Szeretet fája vízkeresztig áll a Szent István király templom árkádja alatt. Azt javasolta, minél többen sétáljanak el arra, és olvasgassák az üzeneteket. Az üzenetek a leszedést követően is megmaradnak, egy dobozba kerülnek. Az egyesület elnöke hangsúlyozta, nagy élmény időnként elővenni a piros szíveket és elolvasni a rajt lévő gyermeki sorokat. Vízkeresztkor már a hatodik dobozt töltik meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában