Január 1-jétől nem lesz dupla városi buszközlekedés Vásárhelyen

2023.12.20. 10:00

Volánbusz: 300 millióval tartozik az önkormányzat

Kovács Erika

ILLUSZTRÁCIÓ: Karnok Csaba

Sajtóközleményben köszönt el a Volánbusz a hódmezővásárhelyi utasoktól, december 31-én ugyanis lejár a cég szerződése a hódmezővásárhelyi városi autóbuszjáratok üzemeltetésére.

„A MÁV-VOLÁN-csoport köszöni a hódmezővásárhelyi lakosoknak, hogy több évtizeden keresztül a Volánbusz járatain utaztak. Az új esztendő első napjától már nem a Volánbusz lesz a helyi autóbuszjáratok üzemeltetője Hódmezővásárhelyen, mivel lejár az a szerződés, amelyet a közszolgáltató vállalat jogelődje, a DAKK Dél-alföldi Közlekedési Központ Zrt. és a csongrád-csanádi város önkormányzata kötött még 2018-ban azt követően, hogy a közlekedési vállalat pályázat útján elnyerte a helyi személyszállítási szolgáltatás ellátásának jogát a 2019 elejétől 2023 végéig tartó időszakra.” – áll a közleményben.

Mint emlékezetes, a Volánbusz annak ellenére is teljesítette közszolgáltatási kötelezettségeit a városban, hogy Hódmezővásárhely önkormányzata 2021. március 1-jétől egy másik szolgáltatót is megbízott a helyi személyszállítási feladatok ellátásával, és a Volánbusz költségeit nem fizette meg.

„A Volánbusz jogi úton igyekezett és igyekszik érvényesíteni igazát, ám a peres eljárások és az azokban érvényesített, 300 millió forintot meghaladó önkormányzati tartozás ellenére a szerződéses időszak utolsó napjáig változatlanul közlekedtette, illetve közlekedteti hódmezővásárhelyi járatait.” – írta a Volánbusz sajtószolgálata.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában