Helyi közélet

2024.01.14. 14:24

Több mint tízezer órát járőröztek a polgárőrök

Suki Zoltán

Fotó: Havran Zoltán

Összesen 5 határsértőt tartóztattak fel szombaton a rendőrök az országban, mindegyiket Csongrád-Csanád vármegyében, Röszkén – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság. A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésükkor albán állampolgárnak vallották magukat azonban ezt semmivel sem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Arról pedig már a Csongrád-Csanád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége számolt be, hogy tavaly az év szinte minden napján adtak szolgálatot a röszkei polgárőrök. A település biztonságának őrzése mellett munkájuk nagy részét a határrendészek segítése, és az illegális migráció elleni harc teszi ki.

A röszkei egyesület tisztújító üléséről a Délmagyarországhoz eljuttatott beszámolóból kiderül, hogy a polgárőreik tavaly több mint 3000 migránsnak a közös feltartóztatásában, és önállóan a visszatartásában is segítettek a határrendészetnek, és a helyi rendőröknek. A szolgálati óraszámuk a múlt évben meghaladta a 12 ezret. Nappal és éjjel is dolgoztak, szolgálatonként 2-3 emberrel.

A polgárőrök emellett segítették a szociális hálózat és a háziorvosok munkáját és kiemelt figyelmet fordítottak a külterületeken élőkre. A tanyavilágban is folyamatosan jelen volta. A közgyűlés ismét megválasztotta a röszkei szervezet elnökének Turó Istvánt, elnökhelyettesének Áfra Károlyt, és titkárnak ifjú Fodor Lászlót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában