Helyi közélet

2024.02.27. 10:00

A közösség otthona is megújult Klárafalván

Vajon mi az, ami miatt a nemrég véget ért 2023-as esztendő emlékezetes lesz az egyes településeken? Ezúttal Boros Zsoltot, Klárafalva polgármesterét kérdeztük.

Szabó Imre

Klárafalva polgármestere, Boros Zsolt. Fotó: Szabó Imre

 Ahogy nagyon sok környékbeli településen, nálunk is az esővíz-elvezető csatornarendszer felújítása volt a legnagyobb összegű beruházás

 – kezdte a múlt év értékelését Klárafalva első embere, Boros Zsolt. 

A polgármester elmondta, a munkálatok nagyjából a falu felét érintették: az árkok betonbélelést kaptak, ami megkönnyíti az esetleges nagy mennyiségű, egyszerre, hirtelen lezúduló csapadék elvezetését. Mindezt természetesen, ahogy másutt is, pá­­lyázati támogatásból finanszírozták – 250 millió forintba került. 

A falu közösségi életének fontos színtere a közösségi ház: ünnepségek, klubestek, kulturális programok otthona – itt tartották például az esztendő első rendezvényét, az új­­évi koncertet. Megújítása régi vágya volt az itt élőknek. 

 Ugyancsak egy pályázati si­kernek köszönhető, hogy erre 50 millió fo­­rintot tudtunk költeni

 – mondta Boros. 

A faluház az energiahatékonyság jegyében hőszigetelést kapott, kicserélték az ajtókat, ablakokat, a világítást pedig energiatakarékosra cserélték. Emellett megújultak a mellékhelyiségek, és tisztasági festést, illetve parkettafelújítást is végzett a kivitelező. A mozgáskorlátozottak számára rámpát építettek, az udvar meg térburkolatot kapott. Az átadás tavaly tavasszal volt. 
Bár a támogatást még egy év­­vel korábban kapta rá az ön­kormányzat, tavaly májusban ve­­hették át az új falugondnoki buszt. 

A faluház az energiahatékonyság jegyében hőszigetelést kapott.
Fotó: Szabó Imre

Nagy szükség volt rá, hiszen a rászoruló, nehezen mozgó, idős betegeket ezzel tudjuk például orvosi vizsgálatra szállítani. Ha szükséges, a jármű a gyógyszerkiváltáskor vagy bevásárlások al­kalmával is segítséget jelenthet

 – magyarázta a polgármester. Ezt 15 millió forintból szerezték be. 

Boros Zsolt azt mondta, reményei szerint idén is kiírnak olyan pályázatokat, amelyek segítségével tovább fejlődhet a falu. 

Szeretnénk korszerűsíteni, épülettel ellátni a sportpályát, folytatni a járdafelújításokat a Dózsa György és a Petőfi Sándor utcában. Ha lehetőséget kapunk rá, a közvilágítás izzóit is szeretnénk LED-lámpákra cserélni

 – em­­lítette a legfontosabbakat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában