Makó

2024.02.05. 16:23

A makói máltaisok segítenek

Szabó Imre

A máltaisok a Makó környéki tanyavilágban is gyakran szerveznek közösségi programokat. Fotó: Szabó Imre

A Máltai Szeretetszolgálat Makói Csoportja a karitatív munkán túl immár 10 éve rendezvényeket is szervez nem csak a városban, de a környező tanyavilágban, illetve falvakban, sőt a határon túli szórványmagyarok körében is 

– mondta el a szervezet helyi elnöke, Kómár Mátyás egy napokban, a rákosi közösségi házban tartott családi programjuk kapcsán a Délmagyarországnak.

Fotó: Szabó Imre

A makói csoport 1991-ben alakult és 1992-től működik a Liget utcai Máltai házban. A legtöbben onnan ismerik a szervezetet, hogy ott osztanak rendszeresen adományokat a rászorulóknak. Kómár elmondta, idén ez február végén indul; hétfőnként délután 2 és 4 között fogadják majd az érdeklődőket. 

Sokan jelentkeznek élelmiszert, tüzelőt kérve, vagy támogatást a rezsiköltségük megfizetéséhez, ebben azonban nem tudunk segíteni

 – hangsúlyozta. Élelmiszert csak alkalmanként tudnak adni, amikor a központból ilyen szállítmány érkezik, a ruha az, amit mindig tudnak adni. Lapunkban legutóbb akkor írtunk egy akciójukról, amikor az óév utolsó előtti napján a Škoda-rajongók találkozóját kötötték össze adománygyűjtéssel.

Fotó: Szabó Imre

A makói máltaisok az önkéntesekkel együtt mintegy tucatnyian vannak; igazán nagy létszámú soha nem volt. Munkájukat azonban elismerik – néhány éve megkapták a Makó város szociális gondoskodásáért emlékérmet is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában