Helyi közélet

2024.02.11. 15:31

Elkezdődött a Házasság Hete – Galéria

Koós Kata

Megtelt házaspárokkal vasárnap délelőtt a szegedi dóm. Fotó: Karnok Csaba

Martos Levente Balázs, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye segédpüspöke celebrálta vasárnap a Házasság Hete programsorozat nyitómiséjét a dómban.

Annyi sok szép, derűs kezdeményezés, összefogás, közös vágyakozás mutatkozik meg ilyenkor, hogy ezzel mindenképpen öröm egymás elé állnunk. Öröm ebbe behívogatni egymást. Abba a felfedezésbe, amelynek folyamán újra és újra mélyebben megértjük a szeretetet, amely teremtett bennünket, amelyre igent mondanak közülünk olyan sokan, amely életet ad és az éleben megtart

 – osztotta meg gondolatait a szegedi programok kapcsán a segédpüspök.

A szentmise keretében a hívekkel a házasságra készülő jegyespárokra, a már házasságban élőkre, valamint a papi hivatásokra is Isten áldását kérték. A Házasság Hete idei mottója: „Állandó megújulásban”. Ennek jegyében a programokkal a szervezők abban igyekeznek segíteni a pároknak, hogy hogyan tudják megőrizni a házasság, párkapcsolat frissességét, hogyan tudnak új szemmel nézni férjükre, feleségükre, újra és újra felfedezni egymás értékeit.

A segédpüspök prédikációjában kiemelte, csak Isten szeretete szolgálhat elég biztos alapul ahhoz, hogy megtartsa két ember, egy férfi és egy nő közös katedrálisát, amelyet a házasság szentségében összeforrva emeltek.

A hét folyamán párkapcsolati előadásokkal és workshoppal, randinappal és különleges vacsoraesttel igyekszik segíteni a Szeged-Csanádi Egyházmegye Pasztorális Helynökségének CsaládKözPontja a szegedi párokat, hogy megismerjék vagy éppen újra felfedezzék, hogy házasságban élni öröm.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában