Jegyzet

2024.02.23. 08:00

Előnytelen tulajdonságok

Majzik Attila

Be kell látnom, vakítóan fehér a lábam. Ezzel a kellemetlen ténnyel akkor szembesültem, amikor a minap elmentem futni. A szép idő és a napsütés mellé rövidgatya dukál, ez pedig felfedte ezt a rémisztő, fogyatékosságnál jóval kevesebb, de szépséghibánál mégis több jelenséget.

Nyilván nem szoktam minden nap nézegetni a lábaimat – persze általában azért együtt megyünk mindenhova –, így szinte sokként ért, amikor a napon a maga meztelenségében megmutatkoztak hipófehér virgácsaim. A napfényben még inkább megmutatkozik minden előnytelen tulajdonság.

Ez a rendkívül kritikus fénysugár pedig nemcsak az én pipaszár lábaimra vetül rá, de vasárnap az összellenzéki csoportosulásra is rá fog, megmutatva annak erejét vagy éppen gyengeségét.

Vasárnapra szerveznek tüntetést, a közvetlen elnökválasztás ügye miatt hívnak utcára mindenkit. A mikrofon mögé állók névsora veretes: a Demokratikus Koalíciót Dobrev Klára, a párt EP-képviselője fémjelzi, mellette a momentumos Bedő Dávid országgyűlési képviselő, az MSZP társelnöke, Kunhalmi Ágnes, valamint a Párbeszéd–ZÖLDEK részéről Szabó Tímea társelnök kap majd szót, a fővárost pedig Karácsony Gergely főpolgármester képviseli majd. Beszédes, hogy a korábbi ellenzéki összefogásban főszereplőből főkolompossá átlényegült vásárhelyi polgármester nem kapott egy talpalatnyi helyet sem a színpadon.

Viszont aki ott lesz, az garantáltan síkra száll majd azért, hogy a leendő köztársasági elnököt ne az országgyűlés tagjai, hanem közvetlenül az emberek válasszák. Égig kiáltó szavuknak pedig majd a leendő tömeg adhat nyomatékot. Az influenszerek több tízezer embert mozdítottak meg a gyermekbántalmazás témájával múlt héten, így rendkívül ciki lenne, ha az ellenzéki pártvezérek nem tudnának legalább ennyi embert kivinni a Kossuth térre.

Kockázatos lépés egy sikeres demonstráció után tömegtüntetést szervezni. Ugyanis a napfényben még inkább megmutatkozik minden előnytelen tulajdonság.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában