Jegyzet

2024.02.12. 15:51

Jegyzet – Megszólalt Botka

Jeszenszky Zoltán

Bár ne tette volna! Botka László sem akart lemaradni a verbális lincselésről. Novák Katalin lemondása után Szeged polgármestere azt írta közösségi oldalára: „Kati tíz éve még titkárnő, kabinetfőnök volt, semmi nem alapozta meg, hogy Magyarország államfője legyen.”

Tisztelt Emmanuel Macron! Elnézést, hogy így ismeretlenül szólítom meg! Én kérek Öntől és a Francia köztársaság valamennyi polgárától bocsánatot, mert Botka László ezt nem teszi meg. Soha, egyetlen másodpercig sem gondoltam azt, hogy a francia állam egyik legrangosabb és a legismertebb kitüntetését, a Becsületrendet, könnyű kézzel, mezei titkárnőknek, kabinetvezetőknek adományoznák.

Tisztelt Görög Márta, a SZTE Állam- és Jogtudományi Karának dékánja, és a kar valamennyi polgára! Én kérek Önöktől bocsánatot Szeged polgármestere helyett. Soha sem gondoltam azt, hogy az Önöknél megszerzett jogászdiploma csak akkor tükröz értékes tudást, ha egy férfi kezébe kerül. Egy férfiből, mint Botka László, bármi lehet: polgármester, országgyűlési képviselő, miniszterelnök-jelölt, de egy nőből, mint Novák Katalin, maximum csak titkárnő – legalábbis Szeged polgármestere szerint.

Tisztelt Dobi János, az SZTE Gyakorló Gimnázium (ex-Ságvári) igazgatója, és a tantestület valamennyi tagja! Én kérek Önöktől bocsánatot, mivel Botka László ezt nem teszi meg. Soha egyetlen percig sem gondoltam azt, hogy Önöknél a lányoknak az elbűvölő mosolyra adják az érettségit, de a fiúktól a kitartó tanulást követelik meg.

Kedves szegedi lányos apák! Mondják el nekik, hogy Szegeden is véget ért a középkor! Tanulással, szorgalommal bármelyik lányból bármi lehet: dékán, polgármester, köztársasági elnök vagy Nobel-díjas tudós. Rajtuk múlik, nem Botka László dönti el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában