Helyi közélet

2024.02.28. 21:30

Kiderítettük miért sétál furcsa esernyővel verőfényes délután a szegedi anyuka

Arany T. János

A falu bolondja valóban létezik. Minden településen él egy furcsa alak, akit mindenki jól ismer, aki kicsit bolond, de igazából senkinek sem árt. Szegednek is megvannak a már-már legendás fura figurái. Az egyik például az üvöltöző ember, aki bevásárlókocsiban tolja magával mindenhová minden ingóságát és amikor ideges, érthetetlenül kiabálni kezd.

 

Minél nagyobb egy város, annál több városképi jelentőségű fura figurával büszkélkedhet. Néhány éve amikor New Yorkban jártam, a főpályaudvaron, a Grand Central Terminalon találkoztam egy ismerősömmel. A biztonság kedvéért egy léggömböt kötöttem a sapkámhoz, hogy könnyen megtaláljon a tömegben. Megtalált, a szeme sem rebbent és azt mondta, ha ebben a városban a nemi szervemre kötöttem volna a léggömböt, az sem tűnt volna fel senkinek.

Feltűnt viszont mindenkinek ez a hölgy a kisfiával, aki Kecskés végállomáson szállt le a villamosról a képen látható esernyővel a kezében. Kellemes tavaszi idő volt, felhő sehol. Nem bírtam ki és megkérdeztem, mit láthatunk itt tulajdonképpen. Mosolyogva válaszolta hölgy, hogy a kisfiának farsangi bulija van és ufónak öltözik, a jelmez része a furcsa esernyő. Reméljük, ő nyerte a jelmezversenyt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában