Helyi közélet

2024.02.10. 18:44

Maratoni foci a lelei csarnokban

Tizenkét órás maratoni focimeccsel népszerűsítették a sportot, az egészséges életmódot Maroslelén. A gólok záporoztak, de nem az eredmény számított, hanem hogy a játékba kortól és nemtől függetlenül bárki bekapcsolódhatott.

Szabó Imre

Drimba Tibor polgármester és a torna néhány résztvevője, köztük a Németh család három nemzedékének képviselői. Fotó: Szabó Imre

Örömmel jöttünk. Úgy gondoltuk, ez jó kikapcsolódás, egyúttal kellemes családi program is lesz

 – mondta Németh Róbert, a szombati maroslelei maratoni focimeccs egyik résztvevője. Ő már több mint egy éve a fővárosban él, a Budapesti Rendőr-főkapitányságon dolgozik, de fiatal labdarúgóként 20 éven át a maroslelei focicsapat tagja volt. A család három nemzedékkel képviseltette magát: eljött a valaha ugyancsak aktív focista édesapa, Németh István, illetve Róbert unokaöccse, Kordás Zétény is, aki Hódmezővásárhelyen rúgja a bőrt.

A 12 órás maratoni focimeccset, ami reggel nyolckor indult, a helyi sportcsarnokban rendezték meg a községi sportegyesület, az önkormányzat és az iskola, illetve a tankerület összefogásával – utóbbi a létesítmény gazdája. Drimba Tibor polgármester azt mondta, a játék szabályai egyszerűek: egyszerre mindig tíz ember, két ötfős csapat van a pályán, a résztvevők pedig tetszés szerint válthatják egymást – lehetőség szerint persze ügyelve arra, hogy az ellenfelek hasonló korosztályúak legyenek. 

 Csak a játék a lényeg

 – mondta, hozzátéve, ezzel hagyományt is szeretnének teremteni. Valamikor, évtizedekkel ezelőtt egyébként rendeztek már a faluban maratoni labdarúgómeccset, az kétszer ilyen hosszú ideig tartott, 24 órás volt.

Csak a játék a lényeg.
Fotó: Szabó imre

A torna ötletét egy egyeztetés alkalmával a helyi sportkör labdarúgó szakosztályának vezetője, Kendrusz Gergő vetette fel. Az egyesület elnöke, Kővágó Attila örömmel látta, hogy az estig tartó játékba sok fiatal fiú és lány kapcsolódott be. Reményei szerint közülük sokan kapnak kedvet a rendszeres testmozgáshoz.  

Nagyon jó, hogy végre van sportcsarnokunk 

– tette hozzá. 

Megemlítette, hogy a falu szélén eddig is volt focipálya, időközben épült szilárd burkolatú kézilabdapálya, sőt műfüves focipálya is, a hűvösebb évszakokban azonban nem volt hol edzéseket, mérkőzéseket tartani.  

Itt mindez a lehető legjobb körülmények között lehetséges

 – hangsúlyozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában