Helyi közélet

2024.02.12. 09:00

Mozilátogatással szerezhetnek ötöst a hallgatók

Koós Kata

Fotó: Délvidék Ház

Moziszékben ülve, pattogatott kukoricát falatozva nyílt lehetősége a Szegedi Tudományegyetem hallgatóinak kurzusteljesítésre az aktuális szemeszterben. A Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Mozgóképkultúra Tanszéke hirdette meg szabadon választható kurzusként a Magyar Filmtörténet képzést, amelynek keretében az újszegedi Kárpátia Filmszínházban tekinthetik meg a magyar filmművészet remekeit a fiatalok. A vetítéseket beszélgetések követik majd, amelyekbe a hallgatók is bekapcsolódhatnak. 

A Délvidék Házban tavaly decemberben megnyílt mozi több mint kétszáz fő befogadására alkalmas. A filmszínház megnyitóján Szeged legújabb mozijának küldetését is rögzítették, amely nem más, mint a magyar filmek, a legnagyobb klasszkusok népszerűsítése mindenekelőtt a fiatal generáció körében. A Szegedi Tudományegyetem rögvest a kezdeményezés mellé állt, támogatásáról biztosította az intézményt. 

A képzés a Gothár Péter rendezte, 1982-es Megáll az idő című filmdrámával kezdődik február 21-én, majd olyan további, ikonikus alkotásokat tekinthetnek majd meg a hallgatók, mint a Csinibaba, a Mephisto, Az ötödik pecsét, A gyáva, a Szerelem első vérig és a Csapd le csacsi című filmek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában