Jegyzet

2024.02.22. 11:00

Öt számra a gazdagságtól

Timár Kriszta

Csaknem 6 és fél milliárd forint. Egészen pontosan hatezernégyszázötven millió. Ennyit lehet nyerni mindössze pár másodperc alatt most szombaton. Csak jó helyre kell behúzni a szelvényen 5 darab ikszet. Ez mondjuk annyira nem egyszerű: az esély rá egy a 44 millióhoz. Mármint ha az ember a szerencsére bízza magát. Mert ha a matematikára, elég 44 millió számmezőt kitölteni eltérő kombinációkkal ahhoz, hogy biztosan nyerjen. Más kérdés, hogy egy jó matekos azt is kiszámolja, hogy ez anyagilag nem lenne megtérülő akció.

Az ötöslottó talán az egyetlen olyan szerencsejáték, amelybe ha máskor nem is, ilyen hatalmas nyeremények idején mindenki beszáll. Más kérdés, hogy elhisszük-e, valóban van esélyünk megütni a főnyereményt. Azon viszont már sokkal kevesebben elmélkednek, mit kezdenének a hirtelen nyakukba szakadt mesés gazdagsággal. Egyáltalán, elbírnák-e ezt a terhet. Hiszen gondoljunk csak bele, ülünk a tévé előtt vagy kinyitjuk a másnapi újságot, böngésszük a híreket és hirtelen a saját számaink jönnek szembe velünk, mint a szerencsés nyertes kombináció. És onnantól kezdve már soha nem lesz olyan az életünk, mint korábban.

Már nem kell azon aggódni, miből fizetjük ki a számlákat. Azon sem, tud-e lakást venni majd a gyermekünk. Ugyanakkor jön egy csomó más probléma. Hiszen hacsak nem vagyunk már eredendően is kőgazdagok, valószínűleg fogalmunk sincs, mit lehet kezdeni hasznosan ennyi pénzzel. És persze jöhet a para is: mi van, ha kiderül, mi van, ha kirabolnak, zsarolnak miatta. 

A mesés gazdagság tehát nem csak öröm és boldogság lesz annak, aki megnyeri – erre nem árt felkészülni. De ahogy a legtöbben mondanák: csak jussunk el odáig, hogy ilyen problémákat kell megoldani. Úgyhogy elő a tollakkal most szombaton, és irány a lottózó. Aztán már csak várni kell a csodára, ami bárkivel megtörténhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában