Helyi közélet

2024.02.25. 13:30

Szolnokon meglépték: mostantól mindenkit feljelent a szolnoki Hetényi kórház, aki inzultálja a kollégáikat

Elfogyott a türelem a szolnoki Hetényi Géza Kórháznál: súlyos döntést hoztak az ott dolgozókat érő inzultusok miatt.

Delmagyar.hu

Pénteken, a szolnoki vármegyeházán rendezték a Magyar Ápolók Napja ünnepséget. A köszöntésen Piroska Miklós, a szolnoki Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet, a vármegyei irányító kórház főigazgatója is felszólalt, ám az ápolók méltatása mellett egy súlyos, jóval kevésbé ünnepi kérdésre is kitért.

hetényi géza kórház, kórház, bejárat, épület
Súlyos döntést hozott a szolnoki Hetényi Géza Kórház dolgozóinak védelme érdekében
Fotó: Nagy Balázs

Arról beszélt, sokszor előfordul, hogy a közösségi médiában támadás éri kollégáit, gyalázkodó kommentek formájában.

Ezek a tartalmak gyorsan terjednek, és online sok lájkot lehet szerezni velük. Aztán amikor szemtől szemben kéne vállalni a felelősséget ezekért a mondatokért, a gyalázkodók már nem olyan bátrak

– mondta a főigazgató, aki egy friss példát is említett. Eszerint ilyen ügy miatt a bíróságon a kommenthuszár már meg sem jelent.

– A magyar társadalomnak van egy jogos igénye az egészségügyi ellátórendszerrel kapcsolatban. Elismerve azt, hogy mi is hibázhatunk, hiszen bárki hibázhat, de sok esetben nem a mi kollégáink hibáznak. Ezért egy új gyakorlatnak megfelelően bármikor, amikor inzultus éri a kollégákat, feljelentést teszünk – jelentette ki Piroska Miklós.

– Mi hivatásként tekintünk erre a munkára. Hatalmas a társadalmi felelősségünk, hogy ez viszont is így legyen – hangsúlyozta, hozzátéve, arra kéri a kollégáit, hogy az őket ért inzultusról minden esetben értesítsék a menedzsmentet. Ezt az új gyakorlatot következetesen vinni fogjuk, ebben kérem a partnerségüket – fogalmazott a főigazgató.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában