Másfél órás tévés vita – Márki-Zay Péter sokszor vágott bele Kovács Pál szavába

2024.03.13. 07:40

A választási programokról szinte semmi nem derült ki

Kovács Erika

A tévés vita hosszú volt és heves, a programokról alig esett szó. Fotó: Városi Televízió

Márki-Zay Péter egyre zaklatottabban, Kovács Pál pedig igyekezett higgadtan vitatkozni kedden késő délután a Vásárhelyi Televízió műsorában, több mint másfél órán keresztül.

Márki-Zay Péter szokása szerint sokszor emlegette Lázár Jánost. Hasonlóan a közgyűlésekhez, ahol rendszeresen belebeszél a fideszes képviselők felszólalásába, most Kovács Pált sem nagyon akarta hagyni szóhoz jutni. Kovács többször is kérte, hogy ne vágjon bele a mondataiba.

Kovács Pál: Márki-Zay Péter ideológiája megkopott

A műsorvezető kérdésére Kovács Pál elmondta, azért indul a polgármester-választáson, mert a városban olyan közállapotok alakultak ki, amelyek nem szolgálják Hódmezővásárhely érdekeit és fejlődését. Vásárhely abból profitálna, ha végre nyugalom és konszenzus lenne. Kovács Pál azt is bejelentette, egy képviselőjelölti csapattal indul, akiknek a névsorát április elején hozza nyilvánosságra.

Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere úgy kommentálta Kovács Pál indulását, hogy ezt Lázár János kevésbé sikeres próbálkozásának látja. A polgármester szerint Kovács Pál mindig Lázár Jánosnak köszönhette az állásait. Kovács Pál hangsúlyozta, ő független mind az ellenzéktől, mint a kormánypárttól. Szavazatokat a bizonytalan szavazóktól vár. Arról is beszélt, hogy Márki-Zay Péter ideológiája az elmúlt 5 évben nagyon megkopott és ez nem véletlen. Hogy miért nem „rakta ki” Lázár János, illetve Almási István az állásából, erre azt válaszolta, azért, mert akkor megbecsülték a szakembereket.

Főként a múltról volt szó, nem a jövőről

A vitában hosszasan szó esett a „kukás ügyről”, ami mögött Márki-Zay Péter korrupciót vél. Erről több mint negyedórát vitatkoztak. Szó esett még a HMSZ Zrt.-ről, útisóról, februári fűnyírásról, leltárról, a város adósságáról, a menzáról. Nagyjából a 40. perctől Márki-Zay Péter folyamatosan belevágott vitapartnere szavába, aki többször kérte, hogy ne tegye ezt. Az adás 50. percében megkérdezte a műsorvezető, hogy jut-e neki is valamilyen szerep a műsorban? 1 óra 7 percnél hangzott el az első választási programpont, Kovács Pál megígérte, hogy ha ő lesz a polgármester, bevezeti a svédasztalos étkeztetést.

Áprilisban mutatják be a képviselő-jelöltjeiket

A műsorvezető megkérdezte Kovács Pált, hogy mit gondol, a Fidesz és a Mi Hazánk kit indít? Erre ő azt válaszolta, nem foglalkozik ezzel, a saját programját kívánja megismertetni.

Márki-Zay Péter bejelentette, áprilisban mutatja be a jelölti csapatát, a névsor nem okoz majd nagy meglepetést, de szerinte Kovács Pálé sem, abból kiindulva, hogy kik lájkolják a posztjait. A polgármester a saját programjáról azt mondta, a cél a tényleges és vélt korrupció megszüntetése, hogy ne legyen agyon adóztatva a város és ne legyen akkora adóssága Vásárhelynek, mint 2018 előtt volt.

Kovács Pál azt ígérte, megválasztása esetén azt sem engedik meg, hogy olyanok induljanak a pályázatokon, akik bármilyen szinten együttműködtek a pályázati kiírás összeállításában, mert Márki-Zay Péter idejében több olyan pályázat is előfordult, hogy végül a közreműködő szakértő nyert.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában