Helyi közélet

2024.03.01. 21:00

Bátorsággal Bokrosról is indulhat karrier

Sikeres vállalkozót és rajzfilmest is adott Bokros az országnak. A fiatal felnőttek büszkék arra, hogy a városrészből indultak, és a saját példájukkal inspirálták a gyerekeket.

Darók József

Sikeres felnőttként tértek haza, hogy elmondják, hogy csinálták. Fotó: Darók József

Első alkalommal hívtak meg a Bokrosról származó, ma már pályájukon sikeres fiatalokat a Bokrosi Művelődési Ház és Könyvtárba. Az Akikre büszkék vagyunk című programnak tervezik a folytatását, hiszen nagyon sok név van még az ötletek között, és várnak is javaslatokat

 – árulta el Orvos-Kiss Éva szervező. Azt is megtudtuk tőle, az első alkalomra meg-, vagy inkább visszahívott négy sikeres fiatal örömmel tért haza egykori lakóhelyére, hogy inspirálja karrierje történetével a mai gyerekeket.  

Egy kis iskolából, kis közösségből sokszor több értéket tudnak tovább vinni, mint városi társaik 

– intézte szavait a művelődési ház termét megtöltő gyerekekhez Orvos-Kiss Éva.

Gondolatait igazolták a vendégek, akik nagyon mély alapokat kaptak bokrosi iskolás éveik alatt, elsőként Bartók Mónika mesélt pályafutásáról, aki a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem ipari termék és formatervező hallgatója.  

Tízéves korában senki sem akar ilyen szakmát választani 

– mutatott rá, nála a reál és a művészeti érdeklődés is sok lehetőséget felkínált. Gépgyártás-technikusi tanulmányokat is folytat. Bátorságra és alázatra biztatta a bokrosi gyerekeket. 

Kökény Dóra a művészeti pályán indult el, elsőéves a Pécsi Tudományegyetemen, intermédia szakon. Azt, hogy a jó kézügyességével milyen művészi szintre jutott, a rendezvényen be is mutatta, a helyszínen kiállították többek között egy Csontváry-festmény újraalkotott, pályadíjas képét.

Csorba Noémi személyében elképzelhető, hogy az év leendő női vállalkozóját üdvözölhették Bokroson, ugyanis nagy büszkeségére ebben a kategóriában jelölték a Glamour Hungary Women of The Year díjára. Noémi megálmodta a Falusi Kosár virtuális piacterét, amellyel Bokros és a déli országrész őstermelőit és kistermelőit fogja össze. Elárulta, nem a jó tanulmányairól volt híres, de a falusi élet nagyon „dörzsöltté” tette, ami hasznosnak bizonyult élete során.

Izgalmas területen dolgozik Kökény Diána, aki animációs filmek készítésében közreműködik, mint kulcs-fázis rajzoló. Elmesélte, hogyan került a Kecskeméti Rajzfilmsúdió tanfolyamára, amelynek köszönhetően ma már projektvezető-asszisztens. 

Egy-egy másodpercen hetekig dolgoznak, de nagyon szereti a munkáját, ez az élete

 – vallotta be. 

A legismertebb filmek, amelyekben dolgozott, a Toldi, vagy a Kojot négy lelke. Ez utóbbit le is vetítették a bokrosi moziklub műsorában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában