Csongrád

2024.03.22. 14:00

Felteszi a térképre a térséget az Eurovelo 11

Darók József

Összefogással bekapcsolnák a térséget az aktív turizmusba. Fotó: Darók József

Az Eurovelo 11 mentén megálmodott aktív turizmus fejlesztésére, azon belül kifejezetten kerékpáros utak támogatására pályázik Csongrád városa több vármegyei településsel közösen. A konzorcium tagjai közül Csongrád, Sándorfalva, Ópusztaszer és Csongrád-Csanád vármegye hivatalosan aláírták a megállapodást az Eurovelo 11 kerékpáros megállóhelyek fejlesztése Csongrád-Csanád Vármegyében című pályázat beadására.

Fotó: Darók József

A konzorcium vezetője Csongrád városa, az önkormányzatok részéről tagja még Sándorfalva és Ópusztaszer, a Csongrád-Csanád Megye Fejlesztéséért Nkft., az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ Nonprofit Kft., a Magyar Kerékpáros Szövetség és az Ativizig.

Gémes László, a közgyűlés elnöke elmondta, több település önállóan épített már kerékpárutakat, és próbálták ezt hálózatba szervezni, stratégiát kialakítani. Az elnök szerint ennek köszönhetően összeköttetés lesz a települések között, és a turisztikában is nagy előrelépést jelent az Eurovelo 11 pályázat.

A fejlesztéstől azt várják, hogy felkerüljön a térség a turisztikai térképre, jegyezzék az országos adatbázisokban – hangzott el Csáki Bélától, a vármegyei közgyűlés alelnökétől.

A kerékpárút-megálló a Körös-torokban a régi gyerektábor épületét érinti, amelyen teljes felújítást végeznek, napelemes tetővel, kerékpáros szervizzel, töltőállomással, parkolókkal

 – beszélt a fejlesztésről Tóth-Viglási Nóra projektmenedzser. Bedő Tamás csongrádi polgármester elmondta, a Körös-torokban egy nagyobb mértékű átalakításban gondolkodnak, két vármegyei és egy önkormányzati pályázatból a következő években mintegy 600 millió forintos fejlesztés valósulhat meg az üdülőterületen.

Bedő Tamás, Csongrád polgármestere, Gajdosné Pataki Zsuzsanna, Sándorfalva polgármestere, Makra József, Ópusztaszer első embere, Gémes László, a közgyűlés elnöke, Kékes Szabó Kálmán, a Csongrád-Csanád Megye Fejlesztéséért Nkft. ügyvezetője írta alá a konzorciumi szerződést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában