Jegyzet

2024.03.01. 19:40

Jegyzet – Hősök

Suki Zoltán

A mindennapi hősök köztünk járnak, csak sajnos kevesükről jut el a hír a nagyvilágba. Most ezen változtatok egy kicsit. Tudjuk, hogy a rendőrök, a mentők, az orvosok és a tűzoltók is naponta mentenek életeket, nem is akármilyen körülmények között. Így tett Balázs Csaba, a szentesi hivatásos tűzoltóság szolgálatparancsnoka is. Még tavaly év végén riasztották az egységét egy balesethez. Egy autó ment neki egy villanyoszlopnak Szentesen. A sofőr rosszul lett, és elveszítette eszméletét. A lényeg, hogy a sérült férfi légzése és keringése leállt, és Balázs Csaba azonnal megkezdte az újraélesztést, amelyet a mentők kiérkezése után velük folytatott. A gyors és szakszerű elsősegélynyújtással sikerült a beteg légzését, valamint keringését stabilizálni. A sérültet súlyos, életveszélyes állapotban, de stabil életfunkciókkal szállították kórházba.

Szóval a tűzoltó életet mentett. Sikerült vele beszélnem tagnap, és ez a férfi maga az alázat. Azonnal azzal kezdte, hogy ez nem csak az ő, hanem az egész csapat érdeme. A második gondolata pedig már az volt, hogy mindenkinek hasonlóan kellene cselekednie, ha látja, hogy baj van. Ha nem tud újraéleszteni, akkor legalább kiabáljon, azzal is segít. Balázs Csaba tettéért a Hősies helytállásért elismerést vehette át. De szerintem egyértelmű, hogy amit évek óta tesz, nem azért teszi, hogy különféle elismeréseket kapjon. Egyszerűen teszi a dolgát szinte minden áldott nap.

Köszönjük, és gratulálunk neki itt is! És bízom benne, hogy hallgatnak rá, és minél többen közbelépnek, ha az látják, hogy valaki bajba került.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában