Helyi közélet

2024.03.14. 07:40

Megemlékezések a kisteleki járásban

Imre Péter Géza

Fotó: Fehér Gábor / Illusztráció

A járás települései közül Balástya volt a leggyorsabb, ott már március 13-án, szerdán emlékeztek az 1848/49-es forradalomra és szabadságharcra. Az ünnepség délben a sportcsarnokban kezdődött, ahol a Munkácsy Mihály Katolikus Általános Iskola 4. osztályos tanulói és az 1848/49-es szabadságharc Szegedi III. Honvédzászlóalj Hagyományőrző Egyesület műsorát láthatták a megjelentek, majd a Petőfi Sándor emlékfánál zárult a program. Bakson, Csengelén és Ópusztaszeren nem tartanak községi szintű megemlékezést, mindhárom helyen az általános iskolában rendeznek ünnepséget.

Pusztaszeren csütörtökön, 11.30-kor kezdődik a megemlékezés a Köztársaság téri kopjafa koszorúzásával, utána a Szent Miklós Katolikus Általános Iskola 6. osztályos tanulóinak a műsorát láthatják az érdeklődők a sportteremben. A sort a járási székhely, Kistelek zárja, ahol március 15-én, az 1848/49-es forradalom és szabadságharc kitörésének napján a Szent István Király-templomban a 17 órakor kezdődő hősök tiszteletére bemutatott koszorú szentelési ünnepi szentmisével indul a program. Azt követi a fáklyás megemlékezés és koszorúzás a Petőfi-szobornál. Az ünnepi műsorban közreműködik a Harmónia Kórus, az id. Vándor Rudolf Fúvószenekar és Harmat József kántor és hitoktató hittanos gyerekekből álló csapata.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában