Helyi közélet

2024.03.13. 09:00

Megújulás előtt a Körös-torok

Alakulóban van a Körös-torok új arculata, megújul a homokpálya, a tengó pálya és egy standot alakítanak ki a vízimentőknek. A Csongrád egyik vonzerejének számító üdülőterületen munkálatok zajlanak: öt veszélyesnek ítélt fát kellett kivágni, illetve a leromlott állapotú faházak helyett jól felszerelt konténerházakkal várják a majdani vendégeket.

Darók József

Veszélyes fákat csonkoltak, ötöt vágtak ki. Fotó: Csongrádi Körös-török közösségi olda

A Körös-torokban a Kemping, és az úgynevezett Bermuda-háromszögben, egy elhanyagoltabb zöldterületen befejeződött a veszélyes fák csonkolása és a menthetetlen fák eltávolítása, tavaly még sokat aggódtak emiatt, de már minden veszélyforrás elhárult

 – tudatta Kiss István, a Csongrádi Homokföveny Idegenforgalmi Start Szociális Szövetkezet igazgató-elnöke. 

 Jó hír, hogy a 68 sorszámozott fából csak ötöt kellett teljesen kivágni, a többi „karbantartáson” esett át, fűzfák, hamar ki fognak nyílni. Hatalmas munkán vagyunk túl, amelyet nagy körültekintéssel végeztek a szakemberek

 – újságolta a városban Plútó néven is jól ismert férfi, aki tavaly nyáron vette át a területért felelős szövetkezet irányítását. Megköszönte a városellátó intézmény részéről Dékány-Lantos Anikó és Dékány Laura munkáját, akik térítésmentesen, nagy szakértelemmel, a fák tekintetében humánusan készítették el a megelőző dokumentációt. Szintén köszönet illeti a Bodor Csongor által irányított Tiszai Favágók csapatának precíz munkáját. Az önkormányzat támogatásával valósult meg a famentés.

Sajnos, a kemping területén található öt olyan faház, amelyek szálláshelyként már nem üzemelhetnek. A probléma megoldására igényes, jól felszerelt konténerházakat helyezünk el a területen, bízva abban, hogy elnyerik leendő vendégeink tetszését

 – folytatta Kiss István. 

Összefogás van kialakulóban a vállalkozók részéről is a Körös-torok új arculata érdekében: megújul a homokfocipálya egy csongrádi cég jóvoltából – amely üzemeltetni is fogja –, a lábtengó pálya is fel lesz újítva, szintén egy vállalkozó közreműködésével, valamint egy harmadik cég vállalta, hogy egy standot készít a vízimentők részére – közölte Kiss István.

A rendőrség kérésére levették a „lakó-pihenő övezet” táblát, mivel értelmezése problémába ütközött, helyette sebességkorlátozó táblákat tesznek ki. Továbbra is számít az ötletekre és az építő jellegű kritikákra a Csongrádi Homokföveny igazgató-elnöke. Az aktuális kérdéseket megtárgyalhatják az üdülőtulajdonosok azon a fórumon, amit április 6-án 10 órára, a régi Galériába hívtak össze.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában