Delta napirendjének része az elméleti foglalkozások végigalvása

2024.03.03. 08:20

Nincs több csavargás - ivartalaníttatták a tűzoltók cicáját

Delta cica, a hódmezővásárhelyi tűzoltók szolgálati macskája többet nem csavarog. Feljebbvalói ivartalaníttatták, chipet is kapott és állománybiléta is jelzi, hogy ha mégis útra kel, hová kell visszaszolgáltatni.

Kovács Erika

Delta kiemelt feladatot végez a tűzoltóságon, naphosszat cukiskodik. Fotó: Molnár Krisztina

Mint korábban megírtuk, Delta, a tűzoltó-identitással rendelkező, lángnyelvhomlokú macska az év elején engedély nélkül, ismeretlen helyre távozott. A tűzoltók nem tudták, hogy az érzelmi manipulátor hol lapul, hol sunnyog. Végül két hét után meglett a dezertőr, méghozzá legalább 3 kilométerre a szolgálati helyétől. Béketelepen egy család fogadta be, szeretgette, etetgette, aminek következtében kis plusz súlyt is magára szedett a tekergő, aki végül, lévén kabalamacska, visszakerült a tűzoltóságra. 

Fotó: Molnár Krisztina

Most újabb hírek láttak napvilágot Deltáról a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Facebook-oldalán. 

Miután a cicus visszakerült a tűzoltóságra, privát állatorvosa lett, ivartalaníttatták, chipet kapott, állománybiléta került a nyakörvére. A kijelölt őrhelye a védőruhás helyiségben a szekrény teteje. Közösségi feladatokat is vállal, a minap egy nyugdíjas találkozón vett részt. A munkáját pontos napirend alapján végzi: az elméleti foglalkozások alatt szundikál, a szerelési foglalkozásokon pedig nem jelenik meg, mert nem érdekli. Viszont rendszeresen gyakorolja a csúszda használatát. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában