Helyi közélet

2024.03.06. 11:13

Több ezer munkahelyet teremt a térségnek a BYD

Delmagyar.hu

Fotó: Karnok Csaba

Mihálffy Béla országgyűlési képviselő a Magyar Nemzetnek adott interjújában arról számolt be, hogy Szegeden zajlik Magyarország egyik legfontosabb beruházása, ahol a BYD építi meg az első európai üzemét. A cég döntése hosszú előkészítő munkálatok után született meg, melynek során a Szegedi Tudományegyetem jelentős tudással és kapcsolatokkal segítette a projektet. A kormány keleti nyitása is meghatározó szerepet játszott a beruházás megnyerésében. A BYD letelepedése milliárdos beruházást és több ezer új munkahelyet hoz létre, erősítve ezzel a magyar gazdaságot és pozíciót az elektromosautó-ipari átállásban.

Az interjú során a képviselő megemlítette, hogy a beruházás a déli határnál fekvő területen zajlik, ahol az illegális migráció negatív hatásai is tapasztalhatók. A helyi önkormányzatok a mezőőri szolgálat bevezetésével segítik a határőri munkát. A térségben az embercsempészek elleni küzdelem is folyamatos. A képviselő hangsúlyozta a kormány és a helyi közösségek együttműködését a biztonság fenntartása érdekében. Az interjú végén Mihálffy Béla értékelte a végrehajtott munkát és célul tűzte ki a Homokhátság további megtisztítását és fejlesztését. A politikus szerint a kormány támogatása és a baloldali városvezetés hibáinak felismerése a választók körében javította a Fidesz–KDNP megítélését Szegeden. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában