Helyi közélet

2024.04.24. 21:35

A honvédség harcászati gyakorlatot tart Sándorfalván

A Magyar Honvédség Dombay Miksa 4. Területvédelmi Ezred ezredtörzse, valamint az alárendeltségébe tartozó három zászlóaljának kijelölt állománya ezen a héten törzsvezetési gyakorlaton vesz részt.

Delmagyar.hu

Fotó: Pintyi Zoltán főtörzsőrmester

Az alárendeltségébe tartozó 38. Területvédelmi Zászlóalj, a 46. Területvédelmi Zászlóalj és a 101. Területvédelmi Zászlóalj törzs beosztást ellátó állománya gyakorolja a törzsfelkészítés során elméletben elsajátított ismereteket, eljárásokat a tervezés és a harcvezetés terén. A három területvédelmi zászlóalj kijelölt állományából ideiglenesen létrehozott gépkocsizó lövész század, mint végrehajtó alegység, valamint alájátszó erők bevonásával.

Az ezred és zászlóaljtörzsek gyakorolják a fő harcálláspontok telepítését, üzemeltetését, a katonai döntéshozatali folyamat lépéseinek gyakorlását, a szükséges begyakorlások végrehajtását, valamint a harcvezetést is.

Az alegységeknek a korábbi kiképzések, és későbbi szinten tartó felkészítések alkalmával elsajátított, zömében harcászati és egészségügyi ismeretekből megszerzett tudásukat használva, Békéscsabán, valamint Dóc -Sándorfalva lő- és gyakorlótéren előre meghatározott feladatokat kell megoldaniuk.

A végrehajtó alegység az alábbiakat gyakorolja:

Járőrbázis foglalása, biztosítása;
Járőrözési feladatok végrehajtása;
Azonnali cselekménysorozatokra történő reagálás:
Kiserejű ellenség leküzdése;
Nagyerejű ellenségre való reagálás;
Veszélyes terepszakaszok leküzdése;
Lesállás;
Rajtaütés;
Sérült ellátása, mozgatása, kimentése;
MEDEVAC kérése;
HLZ (Heli Landing Zone) kijelölés, biztosítás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában