Helyi közélet

2024.04.01. 18:30

Márki-Zay Péter öt képviselőjelöltet már bemutatott

Kovács Erika

Fotó: Karnok Csaba

Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Mozgalom és a Mindenki Magyarországa Néppárt elnöke a húsvét vasárnapi MZP Őszintén című videójában öt hódmezővásárhelyi jelöltet már bemutatott a csapatából. A helyhatósági választáson biztosan indul a képviselői helyekét a két alpolgármestere, Berényi Károly és Gyöngyösi Ferenc. Kecskés Fanni a polgármester egyik újonca, akinek a neve a botrányossá vált, 2022-es Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság tagjainak megválasztásakor került be a köztudatba.

Ugyancsak képviselőjelölt lesz ifjabb Jovány Gyula, akiről maga Márki-Zay Péter állítja, hogy ő volt a kampányfuvarosa.

– Ő annak idején, a mi kampányunkban valóban fuvarozta az aktivistáinkat. Megrendeltük ezt a szolgáltatást Jovány Busztól, fizettünk érte. Az külön öröm, hogy ifjabb Jovány Gyula olyan sokat jött velünk kampányolni, hogy idővel aktivistánk, önkéntesünk is lett – mondta Márki-Zay Péter a videóban.

Képviselő-jelölt lesz Márki-Zay Péter csapatában Szabó Ferenc is, akinek a testvére Szabó János 2021 nyarán, nem választott képviselőként, hanem külsősként került Márki-Zay Péter felkérésére az alpolgármesteri pozícióba, majd 2023 januárjában sietősen távozott a posztjáról. Sokak szerint a süllyedő hajóról menekült. Többek között olyan projektek fűződtek a nevéhez, mint a helyi buszközlekedés- és a közétkeztetés kiszervezése, vagy a budibüfé. Mindegyik területet botrányok sora övezte. Az ő testvére, Szabó Ferenc is indul a választáson.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában