Helyi közélet

2024.05.23. 18:08

A londoni Google irodába nyerhettek utazást a diákok – Galéria

A digitális világról és az algoritmikus gondolkodásról szól a Nagy Digitális Kaland nevű verseny, amelyet csütörtökön rendeztek az ország 30 helyszínén. Vármegyénkből több mint 100 kisdiák nevezett a megmérettetésre, amelyen londoni utazást lehetett nyerni.

Timár Kriszta

Vármegyénkből több mint száz kisdiák vett részt a versenyen. Fotó: Gémes Sándor

Az ország mintegy 30 helyszínén rendeztek egyszerre internetes versenyt általános iskolás diákok számára. A Nagy Digitális Kalandban 3 fős csapatoknak kellett a digitális világgal, a logikus, algoritmikus gondolkodással, az internetbiztonsággal és a mesterséges intelligenciával kapcsolatos játékos küldetést online teljesíteniük. Csongrád-Csanád vármegyéből több mint százan jelentkeztek erre a kihívásra, ők mindannyian a Bolyai Intézetben versenyeztek, egyidőben más városok fiataljaival.

A verseny szervezője a Digitális Tudásért Alapítvány volt, amelynek munkatársa, Szabó-Kiss Alexandra elmondta, ez a kihívás nem a tantárgyi tudást méri, hanem a digitális világra való nyitottságot. Éppen ezért a feladatok kreatívak, logikai gondolkodást igényelnek, témaköreit tekintve pedig érinti a mesterséges intelligenciát és a digitalizációt is.

 Azért jöttünk, hogy szórakozzunk, nem feltétlenül a győzelem a fontos

 – mondta a Szigeti bábok nevű csapat képviseletében Bence. A tiszaszigeti iskolás csapat nem sokat tudott a versenyről, de nyitottan álltak hozzá. 

 Azt mondták, algoritmikus gondolkodás kell. Bár nem tudjuk, mi az, de majd kiderül, van-e nekünk olyan

 – mondták.

A Sándorfalvi Pallavicini Sándor Általános Iskola harmadikosai sem tudtak túl sokat arról, hova jöttek.  

Nem tudjuk, milyen feladatok lesznek, úgyhogy nem készültünk, csak nagyon izgulunk

 – mondta Anna. 

A versenyfeladatok megoldására egy órájuk volt a csapatoknak. Ajándékot mindenki kapott, a legjobbak nyári táborozást is nyernek a Logischoolnál. A győztes trió pedig igazi élményutazást nyer: Londonba mehetnek, a Google irodájába.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában