Helyi közélet

2024.05.21. 21:41

A számvevőszékhez fordul a vásárhelyi HVB Márki-Zayék ételosztást népszerűsítő szórólapja miatt

Kovács Erika

Archív fotó: Bánkúti Sándor/MW

Pünkösd hétfőn is ülésezett a hódmezővásárhelyi Helyi Választási Bizottság (HVB). Úgy döntöttek, az Állami Számvevőszékhez fordulnak a Márki-Zay Pétert támogató Tiszta Vásárhelyért Egyesület egyik szórólapja miatt. Erről az MZP1G szivárogtató oldal számolt be elsőként.

– A Helyi Választási Bizottság ugyan elutasította a Kőfal Egyesület kifogását, amelyet a Tiszta Vásárhelyért Egyesület által szervezett étel- és ruhaosztást népszerűsítő szórólappal kapcsolatosan terjesztett elő, azonban a HVB úgy döntött, hogy az Állami Számvevőszékhez fordul az ügyben.  A kifogás szerint ugyanis a Tiszta Vásárhelyért Egyesület a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) polgármesterjelöltjét, Márki-Zay Pétert népszerűsítő szórólapot adott ki. A választási eljárásról szóló törvény szerint azonban a jelölő szervezetként regisztrált egyesületek, az MMM is egyesületi formában működik, belföldi jogi személytől nem fogadhatnak el kampánycélú támogatást. A kifogás alapján felmerült annak a gyanúja, hogy az MMM megsértette a választási törvény fenti szabályát, ennek kivizsgálása és esetleges szankcionálása az Állami Számvevőszék hatáskörébe tartozik. Ezért a HVB a kifogást továbbítja az Állami Számvevőszékhez – írták. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában