Helyi közélet

2024.05.31. 09:00

Bozó Zoltán: Legyen Szentes újra a nemzet sportvárosa

Tábori Szilvia

Forrás: Bozó Zoltán / Facebook

Az kevés, ha Szentes csupán nevében viseli a nemzet sportvárosa címet, ezért tenni is kell Bozó Zoltán, a Fidesz-KDNP szentesi polgármesterjelöltje szerint. A nyolc alappillér szerint kidolgozott programjának egyik fontos eleme a Sportoló Szentes. Bozó Zoltán úgy látja, hogy a kiváló sportegyesületek léte és működése különösen fontos, ám önmagában kevés. A sport oktatásának már az általános iskolától kezdve van létjogosultsága és onnan tovább egészen a felsőoktatásig. A mozgás szeretete a sikeres élet alapja lehet, az egészséges generáció megszületésének egyik záloga.

Bozó Zoltán szerint ráadásul azokkal, akik a sportot hivatásuknak választják, érdemes a sportot kettős életpályamodellként bemutatni, felkínálni. Sokan ugyanis az aktív karrier után sport menedzserként, -diplomataként esetleg edzőként, program szervezőként aktívak maradhatnak.

A polgármesterjelölt szerint fontos szerep jut ilyen szempontból is a felsőoktatásnak Szentesen is, hiszen a testnevelési egyetem nyitott arra, hogy kihelyezett képzésekben partner legyen.

Ha sikerül valós gazdaságfejlesztést elérni a városban, a Szentesre települő vállalkozásoknak nagy igénye lesz a képzett munkaerőre. Ehhez pedig mindenképpen partnereket kell találnunk más felsőoktatási intézményekkel

 – hangsúlyozta Bozó Zoltán közösségi oldalán.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában