Helyi közélet

2024.05.17. 09:45

Folyamatban lévő balástyai fejlesztések

Balástyán nagyüzemben zajlanak a beruházások, a fejlesztések, amelyek különböző stádiumban vannak, a közbeszerzés kiírásától, a munkák kezdésén és a hamarosan megtörténő befejezésen át, a lezárult projektig.

Imre Péter Géza

Már áll a három köszöntőkapu a balástyai templom megújuló parkjában, feliratuk: hit, remény és szeretet. Fotó: Imre Péter

– Új lehetőség nyílik a Magyar Falu programban külterületi utak és járdák felújítására, erre is feltétlenül pályázunk – közölte Ujvári László, Balástya polgármestere.

Ezután témánkra, az aktuális fejlesztésekre, beruházásokra „kanyarodtunk”, a TOP Pluszos élhető települések kiírással kezdve a sort. Ebbe 4 helyi projekt tartozik: a művelődési ház korszerűsítésének befejezése, a Civil Szervezetek Házának kialakítása az úgynevezett Bárkányi-ingatlanban, a Györe Ferenc háziorvos rendelőjétől, a Kántor-háztól a védőnői központig parkosítás és két játékelemes mini játszótér létrehozása, illetve az Ady utca végén a letermelt önkormányzati erdőterület pihenőparkká alakítása. 

Fotó: Imre Péter

– Mindnél megkötöttük már a szerződést a kivitelezővel, a Bárkányi-háznál a munkák is megkezdődtek – tette hozzá a polgármester.

Az integrált szociális intézményi központnál a polgármesteri hivatal udvarán lévő épületnél a belső munkákat végzik a szakemberek. Az egészségügyi infrastruktúra fejlesztéséhez tartozik az egészségház és a védőnői szolgálat épületének felújítása, utóbbinál tetőtér beépítéssel és babakocsi tároló létesítésével – zajlik a kivitelezés, míg az új óvodai csoportszobát és a bölcsődei diabetikus konyhát készre jelentette a kivitelező.

– A közmunkaprogramban is zajlanak fejlesztések. A központban a Páduai Szent Antal katolikus templomnál a park felújítása, a hit, remény és szeretet feliratú köszöntőkapuk már állnak, az új sétányokat térkővel rakják ki, a megújult park padokat és pergolákat is kap – sorolta Ujvári László. Megemlítette: a Vadásztanya vendéglőnél lévő pihenőpark játszótere 3 új játékkal bővül és kerítéssel védik majd az ott pihenőket, óvják a gyerekeket attól, hogy kiszaladjanak az útra, ezzel is a helybelieket és az étterembe érkező vendégek nyugodt pihenését szolgálva. 

Fotó: Imre Péter

– Rövidesen kezdődik a Kodály és a Dózsa utca új aszfaltréteggel való borítása, és a három szolgálati lakást tartalmazó Bozsó-ház tetőszerkezetének részbeni felújítása, a tető teljes újracserepezése. Ez a kettő önerős beruházás – mondta el a polgármester. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában