Zúgolódnak a Dobó, Bibó, Janáky utcaiak

2024.05.28. 08:00

Grezsa István: Minden bérlakásban élővel egyénileg tárgyaljuk újra a szerződéseket

– Mi nem tekintjük Önöket szavazógépnek és nem akarjuk egy tál étellel megvenni a szavazatukat! Azzal sem fenyegetőzünk, hogy ha nem ránk szavaznak, akkor elvesszük a lakásukat, vagy kilakoltatjuk Önöket! – mondta a játszótéren megtartott lakossági fórumon Grezsa István, a Fidesz-KDNP hódmezővásárhelyi polgármesterjelöltje. Olyan vezetést ígért, akik törődnek a várossal.

Kovács Erika

Grezsa István és Ozgyin Balázs meghallgatták a bérlakásos övezetben élők panaszait. Fotó: Kovács Erika

Megválasztásom esetén minden önkormányzati bérlakásban élővel áttárgyaljuk, újrakötjük a bérleti szerződéseket, amivel azokat a problémákat is orvosolhatjuk, amik folyamatosan napirenden vannak, például az indokolatlanul felemelt lakbéreket

 – ígérte meg a polgármesterjelölt.

A lakosok közül ugyanis sokan említették meg az igazságtalan lakbéreket. Erős kritikákkal illették a 118 bérlakás felújítását, amire még az előző városvezetés nyert forrást, de Márki-Zay Péter polgármestersége alatt készült el. Elmondásuk szerint a falak penészesednek, mert szigetelés volt, de a szellőzést nem oldották meg. Többen szóvá tették, hogy az addigi üveges hátsó ajtókat tömörre cserélték, ami miatt olyan sötét van a lakásokban, mint a pincében, egész nap égetni kell a villanyt. Panaszkodtak az új villanybojlerekre is, amik nemhogy rezsicsökkenést eredményeztek volna, hanem vannak, akiknek duplájára nőtt a villanyszámlájuk.

Ozgyin Balázs, mezőgazdász, 5 gyermekes édesapa, a Fidesz-KDNP képviselőjelöltje is bemutatkozott a fórumon. Programjában szerepel a Jókai utcai kisposta kinyitása, a Zalaegerszeg téri és a Kincses-telepi játszótér fejlesztése, focipályák felújítása. Kiemelten támogatnák a körzetben a szociális tűzifa vásárlást, és bővítenék a térfigyelőrendszert is, ami a szociális bérlakásokban élők kérése is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában