Helyi közélet

2024.05.22. 11:59

Újítják a színpadot, készülnek a kezdésre – Galéria

Koós Kata

A világítási tornyok már állnak, jelenleg az újszegedi színpad padozatát cserélik. Fotó: Karnok Csaba

Javában zajlik az Újszegedi Szabadtéri Színpad felújítása. A játszóhelyet május 10-e óta már megtisztították a lehullott levelektől és száraz ágaktól, továbbá a környező fákon is elvégezték már a biztonsági lombigazítási munkálatokat. Jelenleg a színpad padozatának felújítása zajlik, amelyet teljes egészében kicserélnek. Barnák László, a Szegedi Szabadtéri Játékok főigazgatója elmondta, a beruházás költsége csaknem 9 millió forint. Azt a 380 négyzetméternyi padozatot cserélik, amely tíz évvel ezelőtt került át a Dóm térről az újszegedi játszóhelyre. 

Várkonyi Miklós, a szabadtéri játékok műszaki vezetője a szerdai sajtóbejáráson rámutatott, hogy a világítási tornyokat is felállították már, továbbá a színpadfedés is a helyén van. A padozat felújítása még körülbelül egy hétig tart, utána az elektromos hálózat kiépítése következik, végül a lámpapark és a hangtechnika kerül majd a helyére. 

Barnák László a Szegedi Szabadtéri Játékok műsorkínálatának sokszínűségét emelte ki. Rámutatott, hogy 37 estén 20 féle programot kínálnak majd, több mit 90 ezer nézőt várnak a nyár folyamán. Ezek közül az újszegedi játszóhelyen kilenc koncerttel készülnek a közönségnek, a külföldi sztárvendég a francia Nouvelle Vague lesz. Mellettük fellép mások mellett Halász Judit, Koncz Zsuzsa, Tóth Vera, a Margaret Island, de lesz Dixieland gála, Csókkirály- és Cseh Tamás-est is. Az előadások között pedig vígjátékokat, musicaleket, a Tiszavirág Néptáncegyüttes gálaműsorát és Donizetti-operát is megtekinthetnek a nézők. 

A főigazgató arra is kitért, hogy a Szeged Napja ünnepségsorozat lezárását követően azonnal elkezdik a nézőtér- és színpadépítési munkálatokat a Dóm téren, ami körülbelül egy hónapig tart majd.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában