Helyi közélet

2024.06.25. 03:00

Gyérítik a szúnyogokat Mórahalmon

Koós Kata

Fotó: Nagy Gábor

Földi szúnyoggyérítést végeznek Mórahalmon június 25-én, a napnyugta utáni órákban – tájékoztatott az ökormányzat holapján. A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik. A lakosságnak azonban javasolták, hogy a szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat érdemes összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő egy órában javasolt továbbá az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató, mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. Továbbá a kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

Arra is felhívták a szakemberek a figyelmet, hogy a szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ezért ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában