Jegyzet

2024.06.11. 18:22

Ki nevet a végén?

Kovács Erika

Lesz-e béke Hódmezővásárhelyen, vagy marad az acsarkodás? Ez volt a választás legnagyobb tétje sokak szerint a megyei jogú városban. Vásárhelyen soha nem látott szakadékok keletkeztek Márki-Zay Péter támogatói és a fideszesek között. Grezsa István, a Fidesz-KDNP alulmaradt jelöltje a kampány során azt mondogatta, már nem az a lényeg, hogy ki kezdte, hanem az hogy ki fejezi be ezt a méltatlan cirkuszt.

Lesz-e béke Hódmezővásárhelyen? Erre két nappal a választás után, Márki-Zay Péter már meg is adta a választ. Azt írta a közösségi oldalán, hogy „...a változást akaró, tisztességet és becsületet képviselő erőknek mindenhol együtt kell működniük a közös siker érdekében, és hatékonyan fellépni a propaganda ellen – például a rendszeres plakát-átragasztásokkal eljuttatva az igazságot a Fidesz sötétben tartott, hazugságokkal megvezetett szavazóihoz”. Bár ezúttal lemaradt a trágyával etetett gomba, buzizás, leszbikus fasisztázás, pedofilozás, tolvajozás sem volt, Márki-Zay Péter, az újraválasztása után alig 36 órával, ismét megsértett 8658 vásárhelyi polgárt, akik a Fidesz-KDNP-re adták a voksukat. Hogy lesz ebből béke? Szerintem sehogy!

Egy makói ismerősöm azt mondta, bár ő helyben a Fideszre szavazott, nagyon örül, hogy Márki-Zay Péter nyert Vásárhelyen. Mert amíg MZP országosan és helyben is sérteget mindenkit, aki nem az ő szekerét tolja, hergeli önmagát és a támogatói táborát, addig nem lesz ideje fejlesztésre, források felkutatására. „Mi meg közben Makón még lehet, hogy építünk egy másik strandot is a város közepére!" – mondta nevetve.

Erről nekem egy régi társasjáték, a Ki nevet a végén? jutott eszembe. Az ember egy rossz dobással a cél előtt pár lépéssel is könnyen a startvonalon találhatja magát. Ez az országos politikában vasárnap megtörtént, ezért kellene igyekezni, hogy legalább Vásárhelyen legyen az a bizonyos kocka jól elvetve...

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában