Helyi közélet

2024.06.10. 17:00

Makó újra narancsszínű

Szabó Imre

Farkas Éva Erzsébet újraválasztott polgármester és Czirbus Gábor Fidesz-elnök eredményértékelő sajtótájékoztatója a makói Fidesz-irodában. Fotó: Szabó Imre

A szolgálatra készen állunk. Ugyanazt a munkát szeretnénk folytatni, mint az elmúlt 10 évben

 – mondta hétfőn délután az önkormányzati választás helyi eredményét értékelve Makó újraválasztott polgármestere, Farkas Éva Erzsébet (Fidesz-KDNP). Mint fogalmazott, szeretnének mindazokat a fejlesztéseket megvalósítani, amelyek a programjukban szerepelnek, és minden makóit szolgálni fognak. Köszönetet mondott a választás lebonyolítóinak, minden szavazónak, a képviselőknek, a kampánycsapat tagjainak, és kiemelten Lázár János miniszternek.

Fotó: Szabó Imre

Czirbus Gábor, a nagyobbik kormánypárt városi szervezetének elnöke az elhangzottakat azzal egészítette ki, úgy gondolja, azért szavaztak Makón sokan a Fidesz listájára, mert a békességet és a gyarapodást választották.

A Maros-parti városban Farkas Éva Erzsébet fölényes győzelmet aratott kihívóival – erősorrendben Zeitler Ádám (Lokálpatrióták), Mucsi Tamás (DK) és Modok Csaba (Mi Hazánk) – szemben. Az új képviselő-testület erőviszonyai hasonlóak az előzőéhez. A Fidesz-KDNP jelöltjei most is megnyertek a 8 egyéni körzetből 7-et; ezek sorrendjében: Kovács Sándor, Vass Gábor, Kiss Ádám, Tóth Ferenc, Botlik Anita, Székely Ildikó és Czirbus Gábor. A 8-as ellenzéki maradt, Gáspár Sándor győzött (Lokálpatrióták). A leköszönő testülethez képest annyi a különbség az újban, hogy nem 2, hanem mind a 3 listás hely az ellenzéké: Modok Csaba (Mi Hazánk), Molnár László (Lokálpatrióták) és Mucsi Tamás (DK) kapott mandátumot.

A járás másik városában, Csanádpalotán a független Kovács Gábor lett az új városvezető. A falvak közül érdekes az eredmény Apátfalván, ahol a hivatalban lévő volt fideszes polgármester, Szekeres Ferenc függetlenként győzött a Fidesz-KDNP jelöltjével, Varga Róberttel szemben. Királyhegyesen pedig, ahol 7 polgármesterjelölt volt, Verebes Anita (független) nyert. 

Földeákon, Magyarcsanádon és Maroslelén a hivatalban lévő fideszes polgármester (Hajnal Gábor, Farkas János, Drimba Tibor) győzött; a megye legkisebb falujában, Kövegyen az ugyancsak regnáló kormánypárti Galgóczkiné Krobák Mária. Függetlenként tisztségében marad Csanádalbertin Csjenyik Zoltán, Nagylakon Bárdos-Kolozsvári Rozália, Kiszomboron Szirbik Imre, Óföldeákon Simonné Sinkó Erika és Nagyéren Lőrincz Tibor – utóbbi kettő ellenfél nélkül indult. Új polgármestere lesz Pitvarosnak Kiss Tamás József és Ambrózfalvának Nagy Szabolcs személyében. Függetlenek; utóbbi kollégánk, a Délmagyarország külső munkatársa volt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában