Domokos József kiemelkedő tevékenység díjazták

2024.06.08. 20:53

Miniszteri elismerést kapott a Bedő tanára

Magyarország agrárminisztere a pedagógusnap alkalmából kiemelkedő tevékenységéért miniszteri elismerő oklevelet adományozott az ásotthalmi erdészeti iskola pedagógusa, Domokos József részére.

Arany T. János

Családi indíttatásból lett tanár Domokos József, aki pedagógusnap alkalmából  miniszteri elismerő oklevelet vehetett át Nagy István agrárminisztertől. 

– Köszönet az agrároktatásban dolgozó tanároknak, akik nevelnek, példát adnak, útmutatást nyújtanak, identitást formálnak és közösséget építenek, amiért nem lehetünk elég hálásak – mondta a tárcavezető az átadási ünnepségen. Domokos Józsefet, az Alföldi ASzC Bedő Albert Erdészeti Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium díjazott oktatóját a családi példák mellett az ismeretátadás iránti igény vezette a tanári pályára. 

Domokos József 2002-ben a szegedi Juhász Gyula Tanárképző Főiskolán szerzett biológia–földrajz szakos tanári diplomát. 2002 augusztusában a sorkatonai szolgálat helyett polgári szolgálatosként kezdett dolgozni az ásotthalmi erdészeti iskolában, 2003. augusztus 1-től az intézmény alkalmazottja lett és 2003 szeptemberétől folyamatosan osztályfőnöki teendőket is ellát.
A szakmai életútjának következő jelentős állomása az volt, hogy 2012-ben a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen szakvizsgázott pedagógus, közoktatási vezető szakképesítést szerzett, ugyanebben az évben, a Vöröskereszt Csongrád Megyei Szervezete beválasztotta a megyei elnökség tagjai közé, ahol a Mórahalom–Kistelek területet képviseli az elnökségi üléseken a mai napig. A nevéhez fűződik, hogy a Bedőben úttörőként már egy évtizede tantárgyi keretek között tanítják a jogosítványhoz szükséges elsősegélynyújtási ismereteket.

Az elmúlt évek során megismertette és megszerettette az iskola tanulóival a Magyar Vöröskereszt és a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt munkáját, programjait és eszmerendszerét. Évente négy alkalommal szervez véradást az iskola diákjainak és munkatársainak. A Magyar Vöröskereszt Országos Vezetősége 2019-ben kiemelkedő oktató-nevelő tevékenységért, valamint 2020-ban Vöröskeresztes tevékenységért Bronz fokozatú kitüntetést adományozott neki.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában