Helyi közélet

2024.06.03. 20:30

Nyári táborok az Erzsébet házban

Szabó Imre

Az Erzsébet ház nyári táborainak vezetői a polgármester társaságában. Fotó: Szabó Imre

Összeállt a makói Angyalsóhaj Alapítvány idei nyári programja az öt éve átadott Erzsébet házban: június 10. és augusztus 15. között hat különböző tematikus tábor várja jelentkezőit. Ezek megrendezésének immár 4 éves hagyománya van a városban – mondta el a táborvezetőkkel közös hétfői sajtótájékoztatón Farkas Éva Erzsébet polgármester, az alapítvány fővédnöke.

A táborok – egyetlen kivétellel – ingyenesek. Ezek, mint az alapítvány tájékoztatójában olvasható, különböző korú és érdeklődésű vendégek, elsősorban szünidejüket töltő gyerekek számára kínálnak hasznos programokat. Többségük reggel 8 és 12 közötti, délelőtti elfoglaltságot ígér, a halmozottan sérült fiatalok művészeti mesetábora viszont délután 5-ig tart mind az öt napon. Kísérő programként ezúttal is bemutatót, illetve előadást tart a tűzoltóság, a rendőrség és az Aktív Mancsok segítőkutyás egyesület. 

Az Erzsébet házban kap helyet a táborokon kívül a térségi ifjúsági művésztelep is, ahol tehetséges fiatal alkotók fejleszthetik tovább képességeiket az intenzív egy hét alatt, illetve a neves képzőművészeket fogadó Natura Művésztelep, ahol neves képzőművészek alkotnak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában