Helyi közélet

2024.06.06. 08:30

Testületi ülés volt Bordányban

Arany T. János

Fotó: Bordány - a Homokhátság szíve

A választások előtti utolsó testületi ülését tartotta meg Bordány Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete a múlt héten. Összesen tizenkét napirendet tárgyaltak. Az ötödik napirend az önkormányzat tulajdonában álló egyes gazdasági társaságok beszámolóinak elfogadása címet viselte. Ebben a napirendben a Bordányi Településfejlesztő Nonprofit Kft., valamint a Négyforrás Nonprofit Kft. beszámolójának elfogadása történt meg

Külön napirendben tárgyalták a Homokhátság Szíve Szociális Szövetkezet tevékenységéről szóló beszámolót. A képviselő-testület módosította a 2024. évi költségvetési rendeletet is. A következő napirendi pontban fogadták el az  éves belső ellenőrzési jelentést.

Majd ezt követően újabb beszámolót fogadtak el, ezúttal a gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatok ellátásáról, illetve az Integrált Szociális és Egészségügyi Központban végzett munkáról. A képviselők tájékoztatást kaptak az ülés során a pünkösdi fesztivál lebonyolításáról és ezen az ülésen döntöttek a mezőőri szolgálat bővítéséről, valamint a benyújtott mezőőri pályázatokról is.

A képviselő-testület beadott kérelem alapján hozzájárult a fogorvosi rendelő rendelési idejének módosításához is. Legközelebb a tervek szerint június 27-én, csütörtökön üléseznek a képviselők, július és augusztus hónapban pedig csak szükség esetén várható testületi ülés. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában