Napszínes

2024.07.04. 21:30

Felújítottak egy balástyai buszvárót

Imre Péter Géza

Forrás: Imre Péter

Tavaly novemberben vett részt Ruskóné Imre Szilvia bölcsődevezető egy balástyai közmeghallgatáson, amelyen lakossági észrevétel fogalmazódott meg a helyi buszmegállók rossz állapotáról.

felújítás
A megújult, megszépült központi buszváró Balástyán. Fotó: Imre Péter 

 Ezt hallva jutott eszembe, szervezhetnénk társadalmi munkát az egyik felújítására, a legforgalmasabbra, a központira gondoltam, és úgy éreztem, ez megvalósítható. Több családot megkerestem azzal, részt vennének-e a munkában, örömömre többen jelezték, szívesen jönnek segíteni 

– mondta.

Úgy ítélték meg, a művelődési ház közelében lévő megálló tetőcserepének tisztítása, a fa lecsiszolása és festése, amit meg tudnak csinálni. Elképzelésükről Ujvári László polgármesterrel is egyeztettek, amit a faluvezető örömmel fogadott, és a felújításhoz szükséges alapanyagokat az önkormányzat biztosította a csapatnak. A munkákat még május első felében végezték el.

Szerencsére az időjárás is kegyes volt hozzánk, nyugodtan dolgozhattunk. Június 1-jén egy táblát is felszereltünk, hogy a hirdetéseket mindenki kulturáltan helyezhesse el a megállóban. Örülök, hogy valódi közösségi, családi összefogás valósult meg, és remélem, sok hasonló esemény lesz még településünk életében. Hiszem, hogy a megszépült környezet mindenkinek örömöt okoz, és az állagára valamennyiünknek vigyázni kell 

– jegyezte meg a szervező, Ruskóné Imre Szilvia.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában