Új szak indul felnőtteknek

2024.07.11. 07:33

Panziós-fogadóst is képeznek Mórahalmon

Idén ősszel panziós-fogadós képzés indul a mórahalmi Tóth János szakképző iskolában. A képzés kiterjed a vendégfogadás, a szobakiosztás, a takarítás, az étkeztetés, valamint a marketing és menedzsment területére is.

Arany T. János

Ősszel panziós-fogadós képzés indul a Tóth János szakképző iskolában. Mórahalom és környéke népszerű turisztikai célpont, ahol folyamatosan növekszik az igény a minőségi szálláshelyek iránt. Archív fotó: Török János

– Iskolánk új, izgalmas képzési lehetőséget kínál mindazok számára, akik a vendéglátás és turizmus területén szeretnének vállalkozni. Terveink szerint idén ősszel indul a panziós-fogadós képzés, amely kivételes alkalom arra, hogy elsajátítsák a panziók és fogadók üzemeltetéséhez szükséges tudást és készségeket – tájékoztatott Angyalné Kovács Anikó, a Szegedi SZC Tóth János Mórahalmi Szakképző Iskola és Szilágyi Mihály Kollégium intézményvezetője.

A képzésen során a résztvevők megismerkedhetnek a vendéglátás és szálláshely-szolgáltatás minden fontos aspektusával. A képzés kiterjed a vendégfogadás, a szobakiosztás, a takarítás, az étkeztetés, valamint a marketing és menedzsment területére is. Gyakorlati tapasztalatot szerezhetnek a helyi panziókban és fogadókban, ahol valós környezetben tanulhatják meg az üzletvitel fortélyait.

Az igazgató kiemelte, Mórahalom és környéke népszerű turisztikai célpont, ahol folyamatosan növekszik az igény a minőségi szálláshelyek iránt. A képzés elvégzése után a résztvevők magabiztosan vághatnak bele saját panzió vagy fogadó üzemeltetésébe, kihasználva a helyi turizmus kínálta lehetőségeket.

A képzés heti két délutánt vesz igénybe és két tanév alatt elvégezhető. Az első félév alól mentesíthetők azok, akiknek már van vendéglátós szakmájuk. Fizetni a képzésért nem kell. A képzés nyitva áll minden felnőtt számára, aki érdeklődik a vendéglátás és turizmus iránt, és szeretné megszerezni a szükséges ismereteket és készségeket ezen a területen. Nem számít, ha nincs előzetes tapasztalata a jelentkezőnek, a képzés során mindent megtanulhat, amire szüksége van a sikerhez. Jelentkezni az iskola honlapján és Facebook-oldalán található online jelentkezési űrlap kitöltésével lehet, vagy személyesen az iskola titkárságán. ű

A jelentkezési határidő augusztus 26.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában