Omega musical, Rudan Joe és a Swing á la Django is fellép a Borfesztiválon

2024.07.05. 17:19

Szent István Napok megfelezve, idén csak öt nap jut belőle

Tavaly még tíznapos volt Hódmezővásárhelyen a Szent István Napok rendezvénysorozat a Borfesztivállal, idén pedig már csak öt lesz. Igaz, nyár elején sebtében összehozott az önkormányzat a város pénzén egy 3 napos Sörfesztivált, hogy, hogy nem, pont a választás előtti hétvégén, neves zenekarokkal és ingyen sörrel. A Szent István Napok augusztus 16-tól 20-ig várják a vásárhelyieket.

Kovács Erika

Karnok Csaba / Archív fotó

Tavaly tíznaposra duzzasztotta a hódmezővásárhelyi önkormányzat a Szent István Napok Rendezvénysorozatot. Mintegy 50 fellépőt vonultattak fel. Az esemény része volt a hagyományos borfesztivál is, de közéleti beszélgetéseket is szerveztek ellenzéki megszólalókkal. 

Szent István Napok
Tavaly, a Szent István Napok rendezvénysorozaton közéleti beszélgetést is szerveztek, ahol egyik nap a papi pályát elhagyó Hodász András, influenszer és Iványi Gábor metodista lelkész, politikus volt Márki-Zay Péter vendége. Fotó: Kovács Erika

A választásnak vége, most már csak öt napos lesz

Akkor sokan mondogatták, hogy ez már a kampány része városi pénzből finanszírozva. Ingyen buszokkal pedig a Mindenki Magyarország Mozgalom és a Tiszta Vásárhelyért Egyesület vitte a programra a külterületen élőket. A választásnak vége, most már csak öt napos lesz a Szent István Napok, igaz, a kampány finisében, az utolsó hétvégén az önkormányzat sebtében összehozott egy háromnapos sörfesztivált, neves fellépőkkel és ingyen sörrel.

Szent István Napok két színpaddal

Idén öt napig tart, augusztus 16-tól 20-ig a Szent István Napok Rendezvénysorozat 

– árulta el Gyöngyösi Ferenc, Hódmezővásárhely alpolgármestere a Vásárhelyi Televízió Időben című műsorában. Két színpadot állítanak fel, a nagyszínpad a tavalyi helyére, a Fekete Sas szomszédságába kerül, a kisszínpad pedig a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ előtt áll majd.

Augusztus 16-án az Omega musicalt hozzuk el a vásárhelyieknek, és a Kárpát FM koncertezik. 17-én a fő atrakció Szabó Balázs Bandája lesz, de fellép az Érzés zenekar is, a zenészek az EDDA Művek első három lemezéről játszanak számokat

 – sorolta az alpolgármester.

Augusztus 18-án Bebe és a Buligánok, a Rudán Joe Akusztik, a Hollywood Rose, a Depresszió, DJ Sunny és Karesz lép fel.

A Szegedi Szimfonikusok is jönnek

Gyöngyösi Ferenc elmondta, augusztus 19-én a Republik, a Traubi, Tarnai Kiss László nótaénekes és a Slapstick? popegyüttes zenél a városi színpadokon.

Augusztus 20-án a Szegedi Szimfonikus Zenekar látogat Hódmezővásárhelyre, opera-, operett- és musicalslágereket játszanak. Szél-Pál Szilveszter, Kónya Krisztina, Mészáros Árpád Zsolt, Buch Tibor és Détár Enikő is fellép. Ugyanezen a napon az Árendás és a Kankalin néptáncegyüttes is műsort ad, valamint a Swing á la Django koncertezik. Lesznek gyermekprogramok is. 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában