Szeged

2023.04.20. 18:29

Idén is énekel az ifjúság - Galéria

Munkatársunktól

Számtalan kórusmű elhangzott az Agórában, az Éneklő Ifjúság koncerten. Fotó: Karnok Csaba

Ebben az évben is megszervezte a Szeged Városi Kórusegyesület az Éneklő Ifjúság hangversenyeket. Az egyik esemény csütörtökön délután volt a Szent-Györgyi Albert Agórában, ahol 9 szegedi kórus lépett színpadra csaknem 400 kórusénekessel. Az Agóra megtelt, és nem csak az énekesekkel, hanem az érdeklődőkkel is.

 A gyerekeket a szülők és természetesen a felkészítő tanáraik is elkísérték, és izgalommal várták a felcsendülő kórusműveket. Ahogy pedig az lenni szokott, ismét átadták a Szeged Városi Kórusegyesület két díját, az Éneklő Ifjúság karnagyi díjat és az Éneklő Ifjúságért díjat. Előbbit Liptákné Klement Ágnes, a Rókusi Általános Iskola karnagya kapta, utóbbit pedig mindig egy-egy támogatónak szokták odaítélni. Ebben az évben a Dugonics András Piarista Gimnáziumnak adományozták. Az elismerést Jusztinné Nedelkovics Aliz, az oktatási intézmény igazgatója vette át.

A sorozat záró koncertje április 24-én délután lesz Szegeden, a Tabáni Általános Iskolában. Ott fellép az Arany János Általános Iskola Kórusa, a Béke utcai Általános Iskola Kórusa, a Fekete István Általános Iskola Gyermekkórusa, az Orczy István Általános Iskola Kórusa, a Tabán Általános Iskola Kórusa, az SZTE JGYPK Vegyeskara és a Szegedi Egyetemi Énekkar. A rendezvény természetesen ingyenesen látogathatók.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában