Amatőr és profi zenészek jelentkezését is várják

2023.05.28. 12:00

Két gigakoncertet rendez nyáron a CityRocks

Két nagyszabású koncertre készül az idei nyáron a Szegedről indult CityRocks. A több száz rockzenész Veszprémben lép fel június 18-án, ezt követően az erdélyi Szatmárnémetiben, július 29-én.

delmagyar.hu

A CityRocks óriászenekarainak bárki tagja lehet, ha legalább alap énekes vagy hangszeres tudással rendelkezik. Várják a régiós amatőr és profi zenészek jelentkezését is – tájékoztatott a szegedi csapat közleményében.

– A CityRocks mindig több, mint egy buli. Sok száz zenész érkezik a kisgyerektől az idős emberekig, a gyári munkástól a topmenedzserig. Az is teljesen mellékes, hogy valakinek pár tízezer forintos vagy éppen milliós felszerelése van. A lényeget úgyis mindenki magában hordozza. Mindegy, hogy ki honnan jön, ahogyan az is, hogy ki hová megy majd tovább. De itt egy frenetikus élményközegben tudjuk megtapasztalni azt, hogy voltaképpen milyen könnyen tudunk egymáshoz kapcsolódni. Ez az élő zene csodája – mondta Gajda Ferenc főszervező, aki szerint mindkét helyszín szimbolikus.

– Veszprém azért, mert idén ez az egyik legfontosabb programhelyszín a kontinensen, hiszen a királynők városa számtalan rendezvényt lát vendégül Európa Kulturális Fővárosaként. Ez a kavalkád ugyanazt üzeni, mint a CityRocks: ahányan vagyunk, annyi félék, de tudunk mutatni közös értéket – részletezte. Veszprém 2019 óta viseli az UNESCO Zene Városa címét, idén pedig a Bakony-Balaton régióval együtt Európa Kulturális Fővárosa. 

– Szatmárnémeti pedig azért szimbolikus, mert egy olyan határ túloldalán fekszik, amelyhez történelmileg nagyon különböző módon viszonyulnak a szomszédos népek. Ennek a feszültségnek a feloldása nem dolgunk, de ha a rendezvényünkön önfeledten zenélnek majd együtt magyarok és románok, sőt ukránok is, az talán felemelő példát ad mindenkinek a továbbiakra nézve is. A valódi határok ugyanis az emberekben vannak. Ezeket pedig az együttzenélés mindig meg tudja nyitni – mondta Gajda Ferenc. 

A rendezvényekre énekesek, gitárosok, basszusgitárosok, dobosok és billentyűs hangszeresek is jelentkezhetnek fellépőnek, jelentkezni a www.cityrocks.eu oldalon lehet. Aki tagja szeretne lenni az óriászenekarnak, annak csak egy kisvideót kell küldenie a saját zenei produkciójáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában