Megnyílt a Baranyai Antalra emlékező kiállítás

2023.07.06. 18:29

A sport pótolhatatlan krónikása volt

Munkatársunktól

A tárlat augusztus 20-ig látogatható a vásárhelyi Tornyai János Múzeum előcsarnokában. Fotó: Tábori Szilvia

Baranyai Antal hagyatékából válogat A sport krónikása című emlékkiállítás, amely tegnap délután nyílt meg a Tornyai János Múzeumban. A megindító tárlat a 75 éve született sportember, sportvezető és -szervező, sportújságíró és krónikás gazdag munkásságából mutat be pillanatképeket.

A kamaratárlat egy, a szó valódi értelmében közösségi ember életútjának jelentős momentumait emeli ki, felidézve Baranyai Antal derűs és kedélyes alakját. Személyére a legtöbben legendaként tekintenek, a tárlat megnyitóján zsúfolásig megtelt a Tornyai János Múzeum előcsarnoka.

Török Olivér sportújságíró, az M4 Sport műsorvezető-riportere idézte fel a sport krónikásának életútját. Mint azt lapunknak elmondta: az egykori sportember szakmaisága, maximalizmusa, precizitása, életszeretete, fiatalos lendülete mind példaértékű.

Mindig feltöltődtem a jelenlétében, kétségtelenül máig hatnak rám a tőle tanultak. Amikor csüggedtnek érzem magam, az ő fáradhatatlan alakjára gondolok, arra, hogy soha nem volt elkeseredett. Mindig vett egy óriási lendületet és folytatta tovább 

– hangsúlyozta Török Olivér. 

A két évvel ezelőtti haláláig aktív Baranyai Antal több sportklub elnöke, elnökségi tagja volt. Edzőként is szolgálta Vásárhely sportéletét. Alakját több hatalmas fotómontázson idézi meg a tárlat, amellett oklevelei, futócipője, írógépe, tájfutó emlékérmei segítenek felidézni sokoldalú munkásságát és személyiségét. 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában