Szegedi hírek

2023.08.28. 13:25

Hétvégén tartják a SZINkópé fesztivált a Kövér Béla Bábszínházban

Szepember 2-án és 3-án tartják a SZINkópé fesztivált a szegedi Kövér Béla Bábszínházban. Zenei csemegét, sok-sok különleges előadást és még annál is több mókát kínálnak a családoknak.

Koós Kata

Az egész földkerekséget bejárták a szegedi bábszínház vezetői papírhajójukon, hogy tájékoztassák a nagyközönséget a SZINkópé fesztiválról. Fotó: Gémes Sándor

A SZINkópé fesztivált beharangozó hétfői sajtótájékoztatón Kiss Ágnes, a Kövér Béla Bábszínház igazgatója és Schneider Jankó művészeti vezető elmondták, mindkét fesztiválnapon délelőtt fél 10-kor és 11 órakor a kamarateremben a Csöppségek Színházával startol a programsorozat. Szombaton a Kukucs, vasárnap a Rókus Mókus produkcióval várják a legkisebbeket és szüleiket.

Szombaton 11 órakor a nagyteremben a Dániel András nagy sikerű kuflik-meséiből adaptált Egy kupac kufli előadást játssza a társulat. Délután fél háromkor a Ziránó Színház előadásában a világ első léghajóutasainak – egy kacsának, egy tyúknak és egy báránynak – kalandos története elevenedik meg Egyszer fenn... címmel.

Fotó: Gémes Sándor

Kiss Ágnes kiemelte, hogy zenei csemege is vár a fesztiválozókra. Szombaton délután ötkor lép színpadra a HolddalaNap zenekar, akiknek zenei világára a balkáni, a perzsa és a latin-amerikai stílusjegyek is jellemzőek.

Vasárnap 11 órától egy vadállat ólálkodik majd a színpadon: Majoros Ági Bábszínháza érkezik a Piroska és a farkas marionett előadással.

Fotó: Gémes Sándor

Schneider Jankó annak a kérdésnek a megválaszolásával folytatta, hogy hogyan fér majd be egy elefántpár a szegedi bábszínház nagytermébe.

A nálunk fellépő Jambóza bábcirkusz tényleg egy világszám. A világ legkisebb cirkusza, a Bábakalács Bábszínház előadása vasárnap fél háromkor kezdődik csöppnyi elefántokkal és egykerekező művésszel

 – közölte. A Bábakalács Bábszínház duplázni fog a fesztiválon, záróprodukcióként vasárnap 16 órakor a Szomorú királykisasszony című papírszínházi előadást tekintheti meg a közönség.

A bábszínház épületén kívül bábsimogatóval, zeneszőnyeggel, verskukkerrel, óriásbábokkal, Port Cigeddin totóval, négy égtáj játszótérrel és bábkészítő térrel várják a gyerekeket. Jegyek a tixa.hu oldalon és a helyszínen vásárolhatók.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában